Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

24.10.12 14:00

Fra diskrimination over stoleleg til årets bedste nyhed

Fra diskrimination over stoleleg til årets bedste nyhed
AK Samvirke kalder dagens akutpakke for årets bedste nyhed. Regionsrådsformand kalder derimod planen for diskriminerende. Og blandt partierne på Christiansborg er der ikke overraskende uenighed om pakkens effekt.

"Jeg er bekymret for, at man tror, at det løser alle problemer. Det gør det ikke, for der er ikke én eneste ekstra, der kommer i job. Der bliver ikke oprettet én ekstra stilling.”

Se også

Sådan lød meldingen til Ritzau fra næstformand i Danske Regioner og regionsrådsformand Carl Holst, Region Syddanmark, inden han gik ind til mødet i Finansministeriet om dagens aftale om 12.500 akutjob. Carl Holst langer altså hårdt ud efter den nye aftale, selv om Danske Regioner står bag aftalen sammen KL, DA og regeringen.

Aftalen diskriminerer
Han understreger over for Ritzau, at han udtaler sig som formand for Region Syddanmark. Udover at han ikke tror, at der bliver oprettet ekstra stillinger med pakken, så er han bekymret for, at aftalen rammer nyuddannede og kalder derfor aftalen diskriminerende.

”De vil honorere os for at ansætte en af de personer, som er ved at falde ud af dagpengesystemet. Det bliver så på bekostning af en af de andre, der ikke er ved at falde ud. Det er da diskrimination i den forstand, at vi fremhæver nogen frem for andre,” siger Carl Holst til Ritzau.

Se også

A-kassernes sammenslutning, AK Samvirke, jubler til gengæld over planen.

”Det er klart efterårets bedste nyhed for de mange tusinde ledige, som står til at miste dagpengene. Aftalen giver nogle nye perspektiver, fordi arbejdsgiverne nu for første gang går ind og tager et reelt medansvar for at bidrage til løsningen,” siger Morten Kaspersen, formand for AK-Samvirke.

Stoleleg blandt ledige
På Christiansborg har hverken Liberal Alliance eller Konservative meget til overs for udspillet.

”Der er ikke ét nyt job i den nye akutpakke. Thorning skaber jo ikke nye job ved at belønne virksomheder økonomisk for at vælge én type ledig frem for anden. Det er indlysende, at der med denne stoleleg blandt ledige blot er tale om et midlertidigt plaster på såret, som ikke løser udfordringerne med at få skabt nye varige job,” siger beskæftigelsesordfører Joachim B. Olsen, Liberal Alliance, til Altinget.dk

Han bakkes op af Konservatives Mike Legarth, der til Altinget siger, at det er trist, at regeringen kun kan tænke i offentlige støtteordninger frem for at sænke virksomhedernes omkostninger.

Ingen sikkerhed for job
Mens SF’s Jesper Petersen er stolt over pakken, så er Enhedslistens politiske ordfører Johanne Schmidt-Nielsen mere afdæmpet.

Se også

”Der er ingen sikkerhed for, at der kommer 12.500 job. Der er udelukkende tale om en hensigtserklæring. Derudover gælder ordningen kun frem til juli 2013. På den måde risikerer vi at skubbet problemet foran os. Derfor er det afgørende for Enhedslisten, at der også kommer nogle mere permanente løsninger, som for eksempel gør det lettere for de ledige at genoptjene retten til dagpenge,” siger hun til Altinget.dk

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes