Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

12.09.12 08:36

Forskel på hvor meget kommuner aktiverer

Forskel på hvor meget kommuner aktiverer
Der er stor forskel på, hvor lang tid kommunerne aktiverer langtidsledige, viser analyse fra tænketanken Kraka. Forklaringen er blandt andet, at nogle kommuner i høj grad bruger andre værktøjer.

Den uafhængige tænketank Kraka har analyseret situationen for godt 6.000 personer, der har været ledige uafbrudt i mere end 10 år.

Se også

I de 10 kommuner, hvor indsatsen er mest intensiv, har de langtidsledige været på forskellige former for aktivering i gennemsnitligt seks år. I den anden ende af spektret er gennemsnittet to år, skriver Jyllands-Posten.

På den baggrund konkluderer Kraka, at nogle kommuner tilsyneladende helt har opgivet at få denne gruppe i gang.

Gode forklaringer
Men det er helt forkert, mener man i blandt andet Rødovre, som er en af de kommuner, der ligger nederst med en gennemsnitlig aktivering af de langtidsledige i 1,9 år.

Se også

For der er flere gode forklaringer - blandt andet at Rødovre Kommune har været tilbageholdende med at førtidspensionere folk, siger borgmester Erik Nielsen (S), der også er formand for KL.

”Til gengæld har vi brugt andre værktøjer, som fx revalidering, som ikke indgår i aktivering,” siger Erik Nielsen til Jyllands-Posten.

Han tilføjer, at der er en stor andel af indvandrerkvinder blandt Rødovres langtidsledige, og at den sproglige barriere har vanskeliggjort aktiveringen af denne gruppe.

Se også

Lemvig topper
Lemvig topper listen med aktivering i gennemsnitligt 7,6 år. Det afspejler ifølge formanden for kommunens arbejdsmarkedsudvalg, Kenneth Bro (S), en strategi om, at arbejdsløse skal være i kontakt med områdets virksomheder, blandt andet igennem såkaldte virksomhedscentre.

Formanden for Dansk Socialrådgiverforening, Bettina Post, peger på, at den tidligere regering ændrede refusionsreglerne, så kommunerne får dækket en stor del af udgifterne til virksomhedspraktik, kortere uddannelsesforløb og løntilskud - mens der er en mindre økonomisk gulerod til at aktivere personer, som er langt væk fra arbejdsmarkedet.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes