Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

29.10.12 08:32

Fordeling af satspuljemidler giver 363 millioner til udsatte børn

Fordeling af satspuljemidler giver 363 millioner til udsatte børn
Børn skal inddrages mere i egen sag, der skal stilles skærpede krav til kommunerne, og flere børnehuse skal etableres. Det er blandt tiltagene, som får del i næste års satspuljemidler.

Satspuljepartierne er blevet enige om at afsætte 268 millioner kroner til en samlet indsats for at stoppe vold og andre overgreb mod børn og unge. Aftalen, som er indgået mellem satspuljepartierne Venstre, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti betyder, at der stilles skærpede krav til kommunerne.

Fremover skal det vurderes, om en underretning skal behandles akut inden for 24 timer. Børn skal også inddrages mere i deres egen sag og have hjælp til at søge erstatning, hvis har været udsat for et overgreb.

Barnets bedste skal være i centrum
Aftalen vækker glæde på ministerkontoret: 

”Med denne aftale styrker vi børnenes rettigheder, og samtidig sender vi en besked til kommunerne om, at barnets bedste skal være i centrum for indsatsen. Det betyder blandet andet, at barnet skal inddrages i sin egen sag. Samtidig sætter vi nu ind med både nye lovkrav, vejleding og hjælp til implementering til kommunerne, når de skal implementere de nye tiltag. Det er helt afgørende, at vi får løftet indsatsen på området, så vi i fremtiden kan arbejde målrettet for at undgå sager om vold og overgreb, som dem vi har været vidne til,” siger social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S).   

Børnehuse og børnegrupper
Udover det ovennævnte tiltag er satspuljepartierne blevet enige om at afsætte 35 millioner kroner til etablering af børnehuse, hvor børn, som har lidt overgreb, kan søge hjælp. Pengene ryger oven i de 35 millioner kroner, som blev afsat ved sidste års satspuljeforhandlinger.

I børnehusene skal politi, sundhedspersonale og de sociale myndigheder stå til rådighed og hjælpe børn, som har været udsat for overgreb. Børnehusene skal sikre, at børn har et sted at gå hen og få hjælp, og dermed undgår at blive kastebold mellem forskellige offentlige myndigheder. 

Afslutningsvis kan det nævnes, at satspuljepartierne har afsat 60 millioner kroner til en opfølgning af ændringerne i forældreansvarshedsloven. Blandt de 60 millioner kroner er 10 millioner afsat til etablering af børnegrupper, hvor skilsmissebørn i alderen 10-14 kan tale ud om deres oplevelser med personale og andre børn i samme situation. 

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes