Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

29.10.12 11:20

Flertal vil se på takster for friplejehjem

Flertal vil se på takster for friplejehjem

Foto: Colourbox.com

Flere og flere friplejehjem skyder op, hvor kommunale bliver lukket. Men ofte er det en dyr fornøjelse for kommunerne. Både Venstre, Dansk Folkeparti og SF vil have set nærmere på takststrukturen.

Når det lokale plejehjem lukker og slukker, fordi kommunen nedlægger det, genopstår hjemmet oftere og oftere som friplejehjem. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten. Taksterne bliver fastsat ud fra statens takster, hvilket kan betyde, at kommunerne kommer til at betale mere for en beboer på et friplejehjem, end hvis den ældre skulle bo på et kommunalt plejehjem.

Det får nu socialordførerne fra både Venstre, Dansk Folkeparti og SF til at ville se nærmere på takststrukturen for friplejehjem, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

”Umiddelbart synes jeg, at det er uheldigt. Det giver en skæv konkurrencesituation for de kommunale plejehjem, da det er nemmere at give bedre tilbud i friplejehjem, når de får flere penge end de kommunale. Vi må se på, hvordan taksterne fastsættes, og om de skal laves om,” siger Anne Baastrup (SF), formand for Folketingets Socialudvalg til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Ikke fair
Også Socialudvalgets næstformand, Venstres Anne-Mette Winther Christiansen, vil se nærmere på modellen.

Se også

”Hvis kommunerne har været effektive og dygtige til at være billige, er det jo ikke fair, at de bliver ramt på pengepungen, fordi der bliver lavet friplejehjem,” siger hun til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Anne Baastrup vil nu kontakte by-, bolig- og landdistriktsminister Carsten Hansen (S), der over for avisen tilkendegiver, at han vil kigge på både taksterne og kvaliteten.

”Vi er meget optagede af, at kvaliteten på disse friplejehjem er i orden. Jeg vil ikke sige, at kvaliteten er dårlig, men den er meget svingende, og det kan udgøre et problem,” siger Carsten Hansen til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes