Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

07.09.12 10:23

Flertal forhandler budget uden om borgmesteren

Flertal forhandler budget uden om borgmesteren
Socialdemokraternes ordfører i Helsingør Henrik Møller vil på mandag fremlægge de fire partiers bud på budgettet for 2013.

Tidligere på ugen kom det frem, at borgmester Johannes Hecht-Nielsen (V) vil spare 150 millioner kroner på næste års budget for Helsingør Kommune.

Se også

Nu risikerer borgmesteren at komme i mindretal med sit budgetforslag.

Socialdemokraterne, SF, Enhedslisten og Lokaldemokraterne er godt på vej til at indgå et forlig om budgettet for næste år uden om de borgerlige partier.

Socialdemokraternes ordfører og borgmesterkandidat Henrik Møller siger, at når byrådet mødes på mandag, fremlægger de fire partier et forslag, som de herefter vil invitere de borgerlige partier til en forhandling om.

Se også

"Det nye er, at vi har taget initiativet. Og vi fremlægger så en ramme for budgettet, som vi arbejder ud fra", siger Henrik Møller.

Han siger, at borgmesterens forslag med besparelser på 150 millioner kroner er uacceptabelt. De fire partier vil blandt andet se på muligheden for at sprede besparelserne ud over flere år.

Ifølge SF og S vil en besparelse på driften på 50 til 60 millioner kroner være nok til at få budgettet til at hænge sammen næste år.

Se også

De fire partier tæller tilsammen 13 ud af byrådets 25 mandater.

Se også

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes