Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

26.10.12 08:10

Flertal for udpegning af atomdepot

Flertal for udpegning af atomdepot
Sundhedsministeren vil nu indkalde partierne til et møde for påny at drøfte placeringen af et atomdepot og om muligheden for at eksportere affaldet til udlandet.

Et flertal af partierne i Folketinget står bag processen for udpegning af et depot, hvor atomaffaldet fra Risø skal placeres. Men der er et politisk ønske om at få afklaret forskellige spørgsmål.

Sådan lyder konklusionen fra sundhedsminister Astrid Krag (SF) efter at hun i går modtog partiernes tilbagemeldinger i den kontroversielle sag om en mulig placering af det radioaktive stof.

”Jeg kan konstatere, at partier, der repræsenterer et betydeligt flertal i Folketinget, fortsat står bag den proces, man tidligere har besluttet”, siger ministeren.

Af tilbagemeldingerne fra partierne fremgår det blandt andet, at der er et ønske om at drøfte transportafstandens eventuelle betydning for placeringen af depotet og muligheden for at eksportere affaldet til udlandet.

”Det er naturligt, at der er spørgsmål, for det er vigtige beslutninger, som Folketinget skal træffe i denne sag. Derfor vil jeg også indkalde partierne til et møde snarest muligt”, oplyser hun.

Se alle artikler i temaet

Yderligere materiale

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes