Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

18.09.12 06:30

Flere vil være frivillig

Flere vil være frivillig

Foto: Colourbox.com

45 procent af danskerne har inden for det seneste år lavet frivilligt arbejde. Næsten halvdelen af de frivillige vil gerne påtage sig mere frivilligt arbejde. Og halvdelen af dem, der ikke er frivillige, vil gerne vil være det.

Selvom næsten halvdelen af danskerne har lavet frivilligt arbejde inden for det seneste år, er der fortsat et stort potentiale for endnu mere frivilligt arbejde. Det skriver KL’s nyhedsbrev Momentum.

Se også

En undersøgelse, gennemført af YouGov for Momentum, viser, at ud af de 45 procent af danskerne, der har arbejdet som frivillig inden for de seneste 12 måneder, vil 42 procent gerne gøre endnu mere, mens 55 procent af dem, der ikke laver frivilligt arbejde, godt kunne tænke sig at komme i gang.

Karsten Vrangbæk, forskningsleder ved Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning (KORA), mener, at de mange frivillige og potentielle frivillige er et aktiv for samfundet.

”Økonomisk kan man få løst nogle opgaver, som man ellers skulle have betalt for i offentligt regi eller få lavet nogle ting, som man ikke ellers ville have fået lavet. Og altså dermed udvide paletten af løsninger,” siger Karsten Vrangbæk til Momentum.

Se også

Potentiale i at udvikle samarbejdet
At der er muligheder i de frivillige, er kommunerne godt klar over.

”Der er et betydeligt potentiale i fortsat at udvikle samarbejdet med frivillige. Eksempelvis hele spørgsmålet om ensomhed blandt ældre. Det kan jeg ikke se, vi kan løse med offentlige ressourcer, men det er noget, som mange organisationer allerede har godt fat i med besøgsvenner og lignende tiltag. Inden for en række omsorgsopgaver kunne jeg godt forestille mig, at det bedste, det offentlige kan gøre, er at give nogle gode rammer og faciliteter til de frivillige,” siger Bjarne Pedersen, formand for Kommunaldirektørforeningen og kommunaldirektør i Rudersdal Kommune, til Momentum.

Undersøgelsen i Momentum viser, at der især er på social- og sundhedsområdet, at de frivillige og potentielle frivillige er interesserede i at yde en indsats.

Læs mere i KL's nyhedsbrev Momentum her.

Se også

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes