Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

19.07.12 10:12

Flere unge vil læse på videregående uddannelser

Flere unge vil læse på videregående uddannelser
Antallet af ansøgere til videregående uddannelser slår rekord. Især velfærdsuddannelserne er populære.

80.766. Så mange søgte i år ind på en videregående uddannelse. Det viser en samlet opgørelse fra Den Koordinerede Tilmelding (KOT).

Se også

Det er et rekordstort antal, og udviklingen glæder uddannelsesminister Morten Østergaard (R).

”Målet om et højt uddannelsesniveau i befolkningen er en hjørnesten i regeringens politik, der skal sikre fremtidig vækst og velstand i Danmark,” siger han i en pressemeddelelse.

Velfærdsuddannelserne er populære
Erhvervsakademiuddannelserne har den største stigning med ti procent flere ansøgere end i 2011. Men også professionsbacheloruddannelserne har en stor stigning med ni procent flere ansøgere.

Især velfærdsuddannelserne er populære. 14 procent flere vil være socialrådgivere, 12 procent flere pædagoger og ni procent flere vil gerne prøve sig på sygeplejerskeuddannelsen.

”Tallene tyder på, at de unge er blevet mere realistiske i deres valg og overvejer mulighederne for job efter endt uddannelse,” siger Morten Østergaard.

Penge nok til de nye studerende
Uddannelsesminister Morten Østergaard fastslår, at der er råd til de mange nye studerende.

Se også

”Regeringen har præcis lagt op til at sikre med sin 2020-plan, at der er finansiering til målet om, at 60 procent skal have en videregående uddannelse,” siger han til Ritzau.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes