Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

24.07.12 11:08

Flere underretter om omsorgssvigt

Flere underretter om omsorgssvigt

Foto: Colourbox.com

Nye tal viser, at antallet af underretninger om omsorgssvigt er steget i de syd- og sønderjyske kommuner.

Flere pædagoger, lærere og privatpersoner i det sønderjyske vælger nu at reagere, hvis de får en mistanke om, at et barn udsættes for omsorgssvigt. Det viser en rundspørge, P4 Syd har foretaget.

Fx har man i Varde Kommune i det første halvår af 2012 allerede fået flere underretninger, end man gjorde for hele 2010 og næsten lige så mange underretninger, som man fik for hele 2011.

Stigningen skyldes ifølge lederen af kommunens myndighedsdel, Rudi Brinch Andersen, at der generelt er større opmærksomhed på børnesager.

”Det er fordi, man er blevet meget mere opmærksom ude i kommunerne, og så har vi haft nogle grumme sager, og den omtale har været med til, at børneinstitutioner og skoler er mere opmærksomme på, hvad de ser og hører,” siger han til P4 Syd.

Stigningstendensen i antallet af underretninger er så tydelig, at alle syd- og sønderjyske kommuner har udsigt til at have en stigning i antallet af indberetninger for andet år i træk.

Socialrådgiverne har bedre tid
Et ekspertpanel nedsat af Socialministeriet fik tidligere i år til opgave at komme med anbefalinger til, hvordan kommunerne undgår sager som dem, vi har set i bl.a. Tønder og Esbjerg. En af hovedanbefalingerne var, at kommunerne skulle lave en modtageenhed til underretninger.

I halvdelen af de otte syd og sønderjyske kommuner har børne- og familieafdelingen allerede fået en såkaldt modtageenhed. Enheden skal tage imod underretninger om børn og lave en forundersøgelse.

Og de nye modtagerenheder letter presset på de øvrige socialrådgivere. Sådan er erfaringen i Aabenraa Kommune, der siden 2010 har haft en modtageenhed.

"I kraft af at man specialiserer sig, så skal man ikke rumme hele spektret inden for serviceloven. Det betyder, at de socialrådgivere, der sidder og laver børnefaglige undersøgelser, de skal ikke bruge tid på at forholde sig til de underretninger, der kommer ind," siger leder af myndighedsafdelingen i Aabenraa Kommune, Ruth Fabricius, til P4 Syd.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes