Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

06.07.12 15:40

Flere søger ind på velfærdsuddannelserne

Flere søger ind på velfærdsuddannelserne
Igen i år er antallet af unge, der søger ind på professionshøjskolerne for at tage en uddannelse inden for velfærdsområdet steget.

Ti procent flere vil gerne have en uddannelse som lærer, pædagog, sygeplejerske, fysioterapeut og lignende. Det viser de netop offentliggjorte ansøgertal til professionshøjskolerne. 5. juli udløb chancen for at søge ind på en videregående uddannelse.

Se også

”Vi er meget glade for, at der igen i år er stor søgning til professionshøjskolernes uddannelser. Det viser, at stadig flere unge går efter at få en videregående uddannelse, som kan være adgangen til et arbejdsmarked, der kræver højere og højere kompetencer,” siger formanden for Professionshøjskolernes Rektorkollegium, rektor Erik Knudsen fra University College Lillebælt.

”Selv om det er blevet sværere for de nyuddannede at få det første job, så er der også i fremtiden brug for dem. Det er vigtigt, at de unge tænker jobmuligheder - både de traditionelle, men også tænker alternative veje. Videregående uddannelser giver kompetencer til at arbejde i mange typer jobs,” fortsætter han.

Sundhed er in
Særligt populære er sundhedsuddannelserne. Igen i år er der en stigning i antallet af unge, der har søgt ind på ergoterapeut-, radiograf- og bioanalytikeruddannelsen.

”Det er glædeligt at se, at de unge har fået øjnene op for de andre uddannelser inden for sundhedsområdet, udover de traditionelt set kendte uddannelser til sygeplejerske og fysioterapeut,” siger Erik Knudsen.

Generelt set har færre søgt ind på læreruddannelsen. Men der er store regionale udsving. Således meldes der om en øget søgning i Nordjylland, mens færre har søgt ind i hovedstaden.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes