Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

22.08.12 17:05

Opbakning til flere samtaler med ledige

Opbakning til flere samtaler med ledige
Medarbejderne på de kommunale jobcentre skal holde flere samtaler med de ledige, mener Dansk Arbejdsgiverforening.

Hvis det står til Dansk Arbejdsgiverforening (DA), skal de arbejdsløse til flere samtaler på de kommunale jobcentre. Og den idé er de ansatte på jobcentrene med på, skriver Politiken.

Se også

I øjeblikket skal de arbejdsløse møde op hver 3. måned på jobcentret til obligatorisk samtale om deres muligheder for at komme i arbejde.

”Det er en god idé at skrue op for antallet af samtaler. Forsøgsprojekter i Arbejdsmarkedsstyrelsens regi viser også, at hyppige samtaler i mange tilfælde har en gavnlig effekt på de lediges muligheder for at komme i beskæftigelse,” siger næstformand Mads Samsing, HK/Kommunal, der repræsenterer omkring 5.000 ansatte i de kommunale jobcentre.

Forkortet dagpengeperiode
Forslaget fra DA rammer ind i de aktuelle drøftelser mellem regeringen, arbejdsgivere og lønmodtagere om, hvad der kan gøres for de arbejdsløse, der står til at miste dagpengene i det nye år som følge af den forkortede dagpengeperiode.

Og økonomiprofessor Michael Svarer, der sad i regeringens Arbejdsmarkedskommission, mener, det er dokumenteret, at arbejdsløse kommer hurtigere i arbejde, hvis de kommer hyppigere til samtaler på jobcentrene.

Se også

”Effekten er størst for nyledige, som får et intensivt samtaleforløb. Der bliver skåret nogle uger af perioden som arbejdsløs, viser undersøgelser, hvor nogle arbejdsløse får et intensivt samtaleforløb, mens andre arbejdsløse får den almindelige betjening”, slår Michael Svarer fast over for Politiken.

Vil have metodefrihed tilbage
I HK/Kommunal ser man gerne, at det øgede antal samtaler samtidig bliver et opgør med de meget standardiserede regler:

”De ansatte skal have metodefriheden tilbage, så deres store faglighed kommer til at danne grundlag for det videre arbejde. Der kan ikke presse flere samtaler ind, hvis vi holder fast i det nuværende bureaukrati”, siger næstformand Mads Samsing.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes