Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

27.08.12 15:45

Flere penge til velfærdsuddannelser

Flere penge til velfærdsuddannelser
Regeringen vil styrke uddannelserne på landets professionshøjskoler og erhvervsakademier.

Det er meget positivt, at regeringen vil styrke uddannelserne på landets professionshøjskoler og erhvervsakademier med en årlig bevilling på 355 mio. kroner. Det mener Professionshøjskolernes Rektorkollegium og en række faglige organisationer, hvis medlemmer uddannes på netop disse skoler.

Ifølge regeringens finanslovsforslag skal 125 mio. kr. gå til opbygning af videnscentre på professionshøjskolerne, og ekstra 230 mio. kr. afsættes til en stærkere kobling mellem teori og praksis.

”Vi ser det som en anerkendelse af professionshøjskolernes store rolle i at skabe vækst og udvikling og betydning for at løse de store udfordringer, Danmark står over for,” siger formanden for Professionshøjskolernes Rektorkollegium Erik Knudsen.

Tilfredshed blandt pædagogerne
Også blandt flere af de faggrupper, der uddannes på professionshøjskolerne, er der stor tilfredshed.

”Det er et godt og brugbart skud energi til pædagoguddannelsen, hvor vi længe har peget på behovet for en ny, socialpædagogisk uddannelse, som blandt andet bør knyttes tættere til forskningsmiljøerne,” siger formanden for Socialpædagogernes Landsforbund, Benny Andersen.

Også pædagogernes fagforening BUPL er positiv:

”Det er yderst positivt, at der nu kommer ekstra penge til forskning og formidling. Området bør opprioriteres, sådan at de studerende bliver uddannet med den allernyeste viden – uden at pengene tages fra undervisningen,” siger BUPL's formand, Henning Pedersen.

Mange vil drage fordel
I Dansk Sygeplejeråd peger næstformand Dorte Stenberg på, at der er mange områder, som vil drage stor fordel af øget sygeplejeforskning.

”Folk med kroniske lidelser som KOL, hjerteproblemer og diabetes står for omkring 80 procent af de samlede udgifter til sundhedsvæsenet. Derfor er det nødvendigt, at vi hele tiden kan optimere vores sygepleje og behandling, så deres sundhedstilstand ikke forværres,” siger Dorte Stenberg.

Se alle artikler i temaet

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes