Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

18.09.12 07:30

Stigende antal spædbørn bliver indlagt

Stigende antal spædbørn bliver indlagt
Ernæringsproblemer er den direkte årsag til, at flere og flere nyfødte indlægges. For tidlig hjemsendelse og utilstrækkelig rådgivning er forklaringerne, mener iagttagere.

Nye tal, som KL’s nyhedsbrev Momentum har trukket fra databasen eSundhed, viser, at andelen af nyfødte, der indlægges med ernæringsproblemer kort efter fødslen, er steget 36 procent fra 2007 til 2011. Alene fra 2010 til 2011 er andelen steget med næsten en fjerdedel.

Se også

Tallene kommer ikke bag på Susanne Hede, formand for Fagligt Selskab for Sundhedsplejersker.

Det er nemlig også sundhedsplejerskernes oplevelse fra hjemmebesøgene hos de nyfødte og deres forældre, at flere og flere forældre ikke får ordentligt styr på amning og pleje umiddelbart efter fødslen. Og Susanne Hede mener, at det primært skyldes, at mor og barn sendes hurtigere og hurtigere hjem efter fødslen.

”Selv om nogle regioner har andre tilbud efterfølgende – for eksempel amme-ambulatorier – fungerer det tilsyneladende ikke godt nok. Og uanset hvor veluddannede forældrene ellers er, er det meget svært for dem at lave en faglig vurdering af, om barnet er mere gult eller dehydreret, end det bør være. Det kræver en fagperson,” siger Susanne Hede til Momentum.

Se også

Læs resten af historien i nyhedsbrevet Mometum, der er udkommet i dag. Her svarer blandt andre sundhedsminister Astrid Kragh (SF) på, hvordan hun ser på problemstillingen.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes