Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

06.08.12 09:20

Flere ledige vikarierer for fastansatte

Flere ledige vikarierer for fastansatte
Flere ledige kommer i jobrotation, hvor de vikarierer for fastansatte på efteruddannelse. KL opfordrer de private virksomheder til at løfte en større del af indsatsen.

Kommunerne er for alvor begyndt at benytte jobrotation, efter at regeringen afsatte 20 millioner kroner til at reklamere for ordningen, skriver Berlingske.

Se også

Ordningen går ud på, at ledige uden joberfaring kan vikariere for fastansatte til fuld løn, mens de fastansatte er på efteruddannelse.  

En rundringning, Berlingske har lavet til beskæftigelsesregionerne, viser blandt andet, at antallet af personer i jobrotation er fordoblet i Nordjylland og i Midtjylland. Derved er tallet eksempelvis oppe på 1.350 i jobrotation i Nordjylland.

Størst potentiale i det private
Formand for FTF, Bente Sorgenfrey, kalder over for Berlingske ordningen for en ”kæmpestor fordel” og opfordrer til, at der i højere grad satses på den i fremtiden. Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten er parat til at afsætte flere penge til ordningen.

Se også

I KL kalder man det en god idé og peger, på hvor man bør kigge hen.

”Det største potentiale ligger i de private virksomheder, for det er her, de nye job bliver skabt. De private arbejdspladser må også give deres bidrag til at bekæmpe ungeledigheden,” siger chefkonsulent i KL Ulrik Petersen til Berlingske.

Dansk Arbejdsgiverforening (DA) vil gerne følge opfordringen, men det er i deres øjne ikke en permanent løsning.

Se også

”Kun en forbedret konkurrenceevne kan skabe plads til de unge på sigt. Virksomhederne vil gerne bidrage her og nu, men det kræver, at de får mere hjælp fra jobcentrene, for ordningen er enormt bureaukratisk,” siger direktør i DA Henrik Bach Mortensen til Berlingske.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes