Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

20.09.12 12:35

Flere langtidsledige lærere

Flere langtidsledige lærere

Foto: Colourbox.com

På tre år er antallet af langtidsledige lærere tredoblet. Formanden for Lærernes A-Kasse opfordrer til, at dagpengereglerne ændres.

I juli 2010 var der 92 langtidsledige lærere i Lærernes A-kasse. I juli i år var det tal steget til 293. Det skriver folkeskolen.dk.

Se også

"Tallene viser, vi har en kæmpestor udfordring med at sørge for, at de mange mennesker får et job.  Det er svært at komme ind, hvis du har været ude bare et halvt år. Derfor er det vigtigt, at vi skaffer de her mennesker om ikke en varig beskæftigelse, så i hvert fald rigtigt arbejde i perioder, hvor de ellers ville gå uden arbejde," siger Gordon Ørskov, formand for Lærernes A-kasse, til folkeskolen.dk.

Vil have reglerne ændret
Gordon Ørskov peger på, at forklaringen på det stigende antal ledige er, at kommunerne har afskediget lærere og nedlagt stillinger.

Han opfordrer derfor til, at man ændrer reglerne for dagpenge.

Se også

"Vi opfordrer til at gøre det muligt at optjene ny dagpengeret i løntilskudsjob, lette adgangen til at genoptjene ret til dagpenge, åbne for brug af orlovsordninger, jobrotation uden begrænsninger i form af puljeordningen, og så er der også vores eget forslag om at ansætte lærere på deltid med en beskæftigelsesgrad, der svarer til dagpenge," siger Gordon Ørskov.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes