Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

23.07.12 10:30

Flere kommunale biler kører på el

Flere kommunale biler kører på el
Over halvdelen af landets kommuner har nu elbiler som en del af deres bilpark.

Rundt omkring i landet satser mange kommuner på eldrevne køretøjer.

Se også

I en ny undersøgelse foretaget af Berlingske Research, viser det sig, at godt halvdelen af kommunerne, 55 procent, i dag har eldrevne køretøjer i deres flåde. Og der er formentlig endnu flere på vej. Lidt under halvdelen af kommunerne har nemlig planer om at anskaffe sig flere elbiler i 2013, og endnu flere overvejer det.

Specialkonsulent i Energistyrelsen Michael Rask tror, at udviklingen kan tilskrives, at elbilerne er billigere i drift.

”For den private forbruger er anskaffelsesprisen det afgørende, og elbiler er stadig dyrere end konventionelle biler. Men elbiler er billigere i drift, og ejere af store flåder, for eksempel kommuner, indregner i højere grad den fordel i deres beregninger,” siger han til Berlingske Nyhedsbureau.

Se også

Samtidig er elbilerne blevet bedre, mener han.

”Tidligere var elbiler fortrinsvis ombyggede, konventionelle biler, men nu har vi haft mere end et års kørsel med fabriksbyggede elbiler, og de er solide og driftssikre. Priserne er også ved at nærme sig niveauet for konventionelle biler,” siger han til Berlingske Nyhedsbureau.

Gode erfaringer i Skive
I Skive, hvor man har anskaffet sig otte nye elbiler til hjemmeplejen, kan man bekræfte, at elbilerne har været driftsikre.

Se også

”Vi skal se på nye leasingaftaler i 2014, og jeg forventer, at elbilerne er blevet markant billigere til den tid. Priserne har været skruet i vejret, fordi producenterne forventede store udgifter til vedligehold, men der har slet ikke været noget bøvl med elbilerne. Vores erfaringer er rigtig gode,” fortæller teamleder på kommunens kontor for energibesparelse, Michael Petersen til Berlingske Nyhedsbureau.

Det betyder især meget for kommunen, at der med elbiler er kommunale besparelser at hente.

”Vi vil gerne være miljøvenlige, men det skal kunne betale sig at købe elbiler. Og det kan det, for selv om de er dyrere, sparer vi meget på brændstof. Jeg ved ikke, hvad politikerne kan lokkes til, men jeg forventer, at vi vil fordoble antallet af elbiler næste gang. Også selv om tilskuddet fra Energistyrelsen forsvinder,” siger Michael Petersen til Berlingske Nyhedsbureau.

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes