Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

01.08.12 10:53

Flere nydanskere i kommunejob

Flere nydanskere i kommunejob
Det er lykkedes Halsnæs Kommune at indfri sit mål om at have en arbejdsstyrke, der afspejler antallet af nydanskere i kommunen. Nu arbejder kommunen på, at stillingerne, de betræder, også dækker hele spektret.

Kommune har en lige så stor procentvis andel af nydanskere ansat i kommunen, som der er nydanskere bosat inden for kommens egen grænse.

Dermed at det lykkedes kommunen at leve op til den hensigtserklæring, som den tidligere VK-regering og KL indgik i 2007 med netop det mål for øje, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Der er dog stor forskel i kommunen på, hvilke job nydanskerne får sammenlignet med de etiske danskere. Fx er der syv gange flere nydanskere ansat inden for kommunens rengøringsenhed, end der er nydanskere på rådhuset.

I et forsøg på at komme skævvridningen til livs har politikerne i økonomiudvalget godkendt en plan, som skal sætte nogle mål for, hvor mange ikke-vestlige indvandrere kommunen bør have ansat og i hvilke stillinger.

Fremelsk nydanske ledertalenter
Direktøren for Foreningen Nydansker opfordrer kommunerne til fremadrettet at arbejde på at fremelske nydanske ledertalenter.

”Kommunerne skal fortsat ansætte de mest kvalificerede medarbejdere uanset etnisk oprindelse, men kommunerne bør vurdere, om der er nydanskere, der med fordel kan tage en lederuddannelse, sådan at chancen for at finde nydanskere med de rette kompetencer fremadrettet bliver større,” siger Torben Møller-Hansen til Frederiksborg Amts Avis.

Flere nydanskere i kommunerne
Flere KL glæder sig over, at andelen af nydanskere blandt de kommunalt ansatte (5,4 procent) i 2011 var højere end den andel, som nydanskerne udgør af hele arbejdsstyrken (5,3 procent).

”Jeg er enig i, at man bør nedbryde de barrierer, som forhindrer nydanskerne i at komme videre op ad karrierestigen. Blandt andet er der en tendens til, at ledere ansætter folk, der minder om dem selv, og det er en af barriererne, som skal nedbrydes,” siger Michael Ziegler, formand for KL’s Løn- og Personaleudvalg til Frederiksborg Amts Avis.

En undersøgelse foretaget af KL’s nyhedsbrev Momentum viste i juni 2012, at de kommunalt ansatte med en ikke-vestlig baggrund er sluppet overra-skende nådigt gennem de kommunale sparerunder. Antallet er således kun faldet med 137 personer svarende til en halv procent, mens antallet af etniske danskere er faldet med fire procent.

Yderligere materiale

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes