Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

03.09.12 08:53

Flere gader skal gøres bilfri

Flere gader skal gøres bilfri
Københavns teknik- og miljøborgmester har planer om at omdanne flere centrale veje i København til såkaldte strøggader. Omegnskommuner er skeptiske.

I sidste uge luftede Københavns teknik- og miljøborgmester, Ayfer Baykal (SF) sine planer om at mindske biltrafikken med 50 procent på Amagerbrogade.

I dagens udgave af Berlingske åbner hun for muligheden for at gøre endnu flere af byens centrale gader til såkaldte strøggader, hvilket indebærer forbedrede forhold for cyklister, fodgængere og offentlig transport på bekostning af biltrafikken.

Ikke til metalkasser
”Den overordnede vision er at skabe byrum til københavnerne. Byen er jo til mennesker og ikke til metalkasser, hvis man skal sige det lidt skarpt,” siger borgmesteren til Berlingske.

På tegnebrættet er centrale strækninger som Østerbrogade, Valby Langgade, Nordre Frihavnsgade og Frederikssundsvej. En stor del af kommunens fokus de kommende år er på at komme den voksende trængsel til livs ved at fokusere på grøn transport. Mindst en tredjedel skal cykle, mindst en tredjedel skal benytte kollektiv trafik, og maksimum en tredjedel skal køre i bil.

En parkeringsplads
I hovedstadens nabokommuner vækker de bilfrie gader bekymring. Gentoftes borgmester frygter, at byen bliver en ren parkeringsplads:

”Vi risikerer, at vi bliver en parkeringsplads for hele den nordsjællandske pendlertrafik, når de skal til at bruge offentlig transport. Vi vil ikke være sjællandske pendleres parkeringsplads, og vi vil ikke have, at trængselsproblemerne med støj og møg bliver eksporteret ud til os,” siger borgmester Hans Toft (K).

I Lyngby-Taarbæk Kommune er man lidt mere rolig.

”Jeg var meget nervøs med betalingsringen, fordi den kom på én gang, men når det her kommer over tid, åbner der sig muligheder for, at man kan finde nogle andre steder hen,” siger borgmester Søren P. Rasmussen (V).

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes