Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

24.09.12 08:27

Flere danskere bliver fattige

Flere danskere bliver fattige

Foto: Colourbox.com

Fattigdommen stiger især i hovedstadsområdet og truer sammenhængskraften.

Antallet af fattige i Danmarks stiger, og jo tættere man kommer på København, jo flere folk finder man med dårlig økonomi. Det skriver Berlingske.

Konklusionen kommer fra en ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE). Den viser, at næsten en kvart million danskere lever under OECDs fattigdomsgrænse, som i dansk regi svarer til 8788 kroner om måneden for enlige eller 5047 kroner om måneden per person i en familie med fire børn.

Når man ser på hvilke kommuner der har oplevet den største stigning i antallet af fattige, finder man kommuner som Brøndy, Høje-Taastrup, Albertslund, Ishøj og København. Men velhavende områder som Frederiksberg oplever også en stigning i antallet af fattige.

”Danmark bliver polariseret økonomisk og geografisk. Og det risikerer at gå ud over sammenhængskraften,” siger chefanalytiker i AE, Jonas Schytz Juul, til Berlingske.

Fattigdomsgrænse på vej
Regeringen har nedsat et ekspertudvalg, der skal hjælpe med at fastsætte en officiel fattigdomsgrænse i Danmark. Og i de seneste uger har alle regeringspartier bebudet, at de vil sætte socialpolitiske 2020-mål.

"Det er et klart mål for os, at der skal være færre fattige i Danmark. Og nogle af de ting, vi har sat i gang, er også så småt begyndt at virke. Men det tager tid at bekæmpe fattigdom, og første led er at få defineret, hvad det egentlig betyder at være fattig i Danmark. Det kommer ekspertudvalget med en definition på til foråret," siger socialminister Karen Hækkerup ( S) til Berlingske.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes