Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

08.10.12 10:33

Flere børn bliver tvangsadopteret

Flere børn bliver tvangsadopteret

Foto: Colourbox.com

Kommunerne er begyndt at bruge deres ret til at bortadoptere børn. Karen Hækkerup glæder sig over, at der er fokus er på børnene.

Tal fra Ankestyrelsen viser, at der siden 1. januar i år er blevet bortadopteret syv børn. Det er en voldsom stigning i forhold til tidligere, skriver Kristeligt Dagblad.

Siden 1. oktober 2009 har kommunerne haft ret til at tvangsadoptere børn under et år, som har været anbragt i pleje siden fødslen. Loven omfatter også børn, som har været anbragt i mere end tre år.

Frem til sommeren 2011 var loven dog kun taget i brug en enkelt gang, men på det seneste er der altså kommet skred i brugen af loven. Ifølge jurist i Ankestyrelsen, Rikke Koefoed Nielsen, skyldes stigningen, at de første sager har holdt vand rent juridisk.

En af de første sager drejede sig om en 1-årig pige, som blev tvangsadopteret væk fra sin mor, som var skizofren og afhængig af hash.

Tilfreds minister
Social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S) er tilfreds med, at loven bliver brugt:

”Jeg er glad for at høre om den udvikling, der viser, at fokus er rettet mod barnet. Indsatsen for de børn, der kan have gavn af adoption, starter i kommunerne og kræver vilje til at hjælpe de udsatte børn,” siger Karen Hækkerup til Kristelig Dagblad.  

Inspiration fra Norge
I Holstebro Kommune skal sagsbehandlere i fremtiden have større fokus på den mulighed, der foreligger for at tvangsadoptere børn. Kommunen er blandt andet blevet inspireret af en studietur til Norge, hvor brugen af tvangsadoption er mere udbredt:

Se også

”I Danmark har vi i den slags sager nok forsøgt at også at tilgodese forældrenes behov og ønsker om samvær med børnene. I Norge arbejder man generelt mere konkret med først og fremmest at sikre børnenes tarv".

"Nordmændene er mere konsekvente på dette område. Det er vi også optaget af i vores udvalg. Det drejer sig om at sikre børnene den bedst mulige opvækst og give dem succes i livet," siger Nils Ulrik Nielsen (S), som er formand for Børn- og Ungeudvalget i Holstebro Kommune.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes