Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

01.08.12 15:17

Fixelancer i de københavnske gader

Fixelancer i de københavnske gader

Københavns Kommunes socialborgmester Mikkel Warming (Ø) og koordinerende sygeplejerske v/fixelancerne Joachim Rasmussen. Foto: Københavns Kommune

Københavns Kommune og Foreningen Fixerum har ombygget to ambulancer til stofindtagelsesrum. Her hjælper frivillige og kommunalt ansatte sygeplejersker stofafhængige med råd, vejledning og førstehjælp.

Fra 30. juli til 31. oktober kan stofmisbrugere, der vil indtage euforiserende stoffer ved injektion, besøge en af Socialforvaltningen i Københavns Kommune og Foreningen Fixerums to stoftindtagelsesrum – de såkaldte fixelancer – på Lille Istedgade på Vesterbro.

De to fixelancer, som egentlig er to ombyggede ambulancer, er hver dag bemandet med kommunalt ansatte sygeplejersker og frivillige fra Foreningen Fixerum mellem klokken 12 og 22.

Personalet kan hjælpe de stofafhængige med råd og vejledning og sørge for gode hygiejniske forhold. Og i tilfælde af rusmiddelforgiftning vil de kunne yde førstehjælp.

Trygge rammer og færre gener
”Det er en milepæl, at vi i kommunerne nu kan drive stofindtagelsesrum. Det er jeg selvfølgelig glad for. Det betyder, at vi kan tilbyde nogle af byens narkomaner at fixe i trygge rammer, og forhåbentlig betyder det også, at beboerne på i første omgang Vesterbro i København vil opleve lidt færre gener fra gadens stofmisbrugere,” siger socialborgmester i København, Mikkel Warming (Ø).

Efter 31. oktober afløses fixelancerne af et midlertidigt stofindtagelsesrum i Sundhedsrummet på Halmtorvet, som senere flyttes permanent til Mændenes Hjem på Lille Istedgade.

Folketinget vedtog tidligere på året at give kommunerne mulighed for at oprette stofindtagelsesrum.

Yderligere materiale

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes