Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

21.06.12 14:27

Finansministeren roser kommunerne

Finansministeren roser kommunerne
Finansminister Bjarne Corydon (S) roser kommunerne for at have udvist økonomisk disciplin.

Kommunerne har taget et ansvar for økonomien og spændt livremmen ind. Det er finansminister Bjarne Corydon (S) godt tilfreds med.

Se også

”I 2011 brugte kommunerne færre penge, end de budgetterede med, og kommunerne skal have ros for at have strammet op og konsolideret deres økonomi. Den ansvarlige linje giver også plads til at udvikle den kommunale service inden for de budgetterede rammer i 2012.”

Sådan siger finansminister Bjarne Corydon til Børsen i en kommentar til, at nye tal fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd viser, at den offentlige sektor i 1. kvartal har et efterslæb på 6 milliarder kroner på de offentlige investeringer og et underforbrug på yderligere 10 milliarder kroner.

Bekymring for vækst
Kommunernes økonomiske disciplin har fået nogle økonomer til at bekymre sig for, om den økonomiske tilbageholdenhed hæmmer væksten.  Men finansminister Bjarne Corydon understreger, at regeringens fremrykkede offentlige investeringer nu vil sætte gang i væksten.

Se også

”I vores første finanslov for 2012 har vi fremrykket investeringer for at sætte gang i væksten. Vi vil selvfølgelig ikke detailregulere kommunernes eller almene boligselskabers investeringer, men vi forventer, at investeringerne kommer i gang og skaber arbejdspladser,” siger han.

Se også

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes