Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

24.10.12 08:11

Fhv. teaterchef skal betale 300.000 kroner tilbage

Fhv. teaterchef skal betale 300.000 kroner tilbage

Taastrup Teater

Jeg er vred og dybt rystet, siger Høje-Taastrups borgmester Michael Ziegler efter alvorlige anklager med den tidligere leder af Taastrup Teater.

Økonomiudvalget i Høje-Taastrup Kommune har besluttet at rejse krav om tilbagebetaling af godt 300.000 kroner fra Taastrup Teaters tidligere leder Mogens Holm.

Se også

Det sker efter at KL’s juridiske kontor har undersøgt de tjenstlige forhold på Taastrup Teater for at afklare ansvaret for omfattende regnskabsmæssige uregelmæssigheder, som blev påpeget i maj, hvor kommunens revisionsfirma KPMG ikke kunne godkende teatrets regnskab.

”Jeg er vred, og jeg er dybt rystet over de forhold, som KL’s rapport har afdækket. Rapporten gennemgår forhold efter forhold, hvor Mogens Holm ikke har handlet i overensstemmelse med reglerne for omgang med offentlige midler”, siger borgmester Michael Ziegler.

Mangelfuld dokumentation
KL’s og KPMG’s undersøgelse viser, at den tidligere leder har foretaget en lang række økonomiske dispositioner, hvor der ikke var det fornødne lovlige kommunale formål. En række af kommunens regler for regnskabsføring er overtrådt, der mangler eller findes kun mangelfuld dokumentation for afholdte udgifter og den tidligere leder har været inhabil i forbindelse med flere af sine økonomiske dispositioner, hedder det i pressemeddelelsen.

Ifølge TV2 News har Mogens Holm, der i dag er kulturchef i Københavns Kommune, brugt op mod 300.000 kroner fra kommunen på private rejser, vin og gaver. Undersøgelsen viser blandt andet, at Mogens Holm har haft ansat sig selv under pseudonym og givet sig selv løn for det.

Ville have ført til bortvisning
Fritids- og kulturudvalgsformand Merete Scheelsbeck (K) siger, at politikerne som udgangspunkt har tillid til deres kommunale ledere, men det forudsætter, at de viser omhu og respekt for det ansvar, der har, og for den tillid, man viser dem.

”Rapporten viser, at det ikke har været tilfældet med Taastrup Teaters leder. Jeg er både chokeret og dybt skuffet”, siger Merete Scheelsbeck.

Se også

”Hvis Mogens Holm fortsat havde været ansat, ville de forhold, rapporten beskriver, have ført til en bortvisning. Det er ikke aktuelt, da han skiftede til nyt job i foråret. Men på vegne af borgerne i Høje-Taastrup Kommune har Økonomiudvalget altså besluttet at rejse krav om tilbagebetaling af godt 300.000 kroner”, siger Michael Ziegler og Merete Scheelsbeck i den fælles pressemeddelelse.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes