Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

02.10.12 10:36

Farum-borgere slipper snart for Brixtofte-gæld

Farum-borgere slipper snart for Brixtofte-gæld
I 2014 er de tidligere Farum-borgere færdige med at betale regningen efter tidligere borgmester, Peter Brixtofte. Dermed vil alle borgere i den nuværende Furesø Kommune betale samme skat.

Furesø Kommune er den eneste kommune, hvor borgerne betaler forskellige skatteprocenter. Kommunen er dannet efter sammenlægningen af Farum og Værløse kommuner i 2007 – og netop Farum Kommune indgik i sammenlægningen med noget af en gæld efter tidligere borgmester Peter Brixtofte.

Se også

Men i forbindelse med budgettet for 2013 er det aftalt, at der fra 2014 indføres ens skatteprocent i hele kommunen. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten i dag.

Farum-borgerne har ellers betalt 2,3 procent ekstra i særskat – svarende til 15.000 kroner årligt for en gennemsnitsfamilie. Særskatten var nødvendig for at få Værløse-borgerne til at acceptere kommunesammenlægningen.

”Det er en milepæl at få harmoniseret skatteprocenten og rigtig vigtigt for oplevelsen af, at vi er én kommune,” siger Furesøs borgmester Ole Bondo Christensen (S) til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Se også

Furesø Kommune fik del i regeringens skattepulje og sænker derfor allerede næste år skatten med ét procentpoint i både Værløse og Farum. I 2014 hæves den igen ét procentpoint i Værløse og sænkes 1,3 i Farum, hvorefter niveauet er ens.

En potentiel kickstart
Farums sidste borgmester og medlem af byrådet i Furesø, Lars Carpens (V), glæder sig over aftalen.

”Nu begynder vi i den nordlige halvdel af kommunen virkelig at få glæde af sammenlægningen. Når skatten sænkes så markant, er det potentielt en kickstart af hele kommunen,” siger han til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Se også

Også det lokale handelsliv ser frem til, at folk får flere penge mellem hænderne.

”Vi er selvfølgelig superpositive over, at det er lykkedes at få skattesænkningen i hus, og vores forventning er, at det vil gøre en mærkbar forskel og sætte mere gang i forbruget. Folk i Farum har følt sig pressede af den høje skat,” siger Lisette F. Thamdrup, centerchef for Farum Bytorv, til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes