Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

23.08.12 09:04

Færre friskoler på vej

Færre friskoler på vej
Færre forældre har søgt om at åbne en friskole. Forklaringen kan være, at antallet af skolesammenlægninger ser ud til at have toppet.

I år har Børne- og Undervisningsministeriet modtaget ansøgninger om at åbne 27 nye friskoler. For to år siden var tallet oppe på 65. Det skriver Jyllands-Posten.

Se også

Formand for Børne- og Kulturchefforeningen, Flemming Olsen, siger til Jyllands-Posten, at forklaringen kan være, at man har fået gennemført denne valgperiodes skolesammenlægninger, og der stadig er et år til næste kommunalvalg. Når færre folkeskoler derfor lukker, vil færre nye  friskoler åbne.

Formand for KL’s Børne- og Kulturudvalg Jane Findahl (SF) er delvis enig.

”Jeg tror, det handler om, at byrådene nu har lavet de ændringer i skolestrukturen, som de havde planlagt for denne valgperiode. Jeg tror dog ikke, at de tænker på valget,” siger hun til Jyllands-Posten.

Friskolerne lukker og forældrene giver op
Ebbe Lilliendal, formand for Dansk Friskoleforening, vurderer over for Jyllands-Posten, at omkring halvdelen af de 27 nye skoler vil lukke på sigt. En af forklaringerne skal findes i finanskrisen, som får forældrene til at fravælge friskole til deres børn.

Benedikte Ask Skotte, formand for Skole & Forældre, tror også, at økonomien spiller ind.

”Men samtidig tror jeg, at vi har nået et mætningspunkt for nye friskoler. Når den første skole i lokalområdet lukker, så står man sammen og opretter en friskole. Når det sker igen, så accepterer man, at det sker,” siger Benedikte Ask Skotte til Jyllands-Posten.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes