Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

19.09.12 16:44

Fælles fodslag på borgmestermøde

Fælles fodslag på borgmestermøde
Kommunerne kæmper stadig for at få enderne til at mødes i næste års budgetter, sådan at økonomiaftalen med regeringen kan overholdes.

På et møde onsdag med deltagelse af næsten alle landets borgmestre var der enighed: Alle vil anstrenge sig til det yderste for at sikre, at budgetterne for 2013 lander sådan, at KL’s økonomiaftale med regeringen bliver overholdt for kommunerne samlet set. 

”Vi har indgået en aftale med regeringen, og det ansvar – som er et medansvar for Danmarks økonomiske situation - påtager vi os selvfølgelig,” siger KL's formand Erik Nielsen. 

Ikke i mål endnu
Han opfordrer sine borgmesterkolleger til at undersøge muligheden for at levere yderligere bidrag til, at det samlede budgetresultat lander inden for de rammer, der er aftalt. 

”Lad mig sige det lige ud: Vi er ikke helt i mål endnu, og aftalen er jo klar både på skatteprocenten, serviceudgifterne og anlægsudgifterne. Men jeg mærkede på mødet i dag en meget stor fælles vilje til at bringe budgetresultatet tættere på det aftalte niveau. Så jeg er optimist," siger Erik Nielsen.

Se også

"Nu har vi fået økonomi- og indenrigsministerens klare melding om, hvilke kommuner der i forlængelse af udligningsreformen vil kunne skrue op eller ned for skatteprocenten – uden sanktioner. Så nu går vi tilbage og tager opgaven på os med at få det store regnestykke til at hænge sammen. Det skal nok lykkes, ”  slutter Erik Nielsen.

Yderligere materiale

Se også

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes