Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

07.08.12 07:54

Fabrin stopper ved næste valg

Fabrin stopper ved næste valg
Erik Fabrin har bedt Venstres vælgerforeninger i Rudersdal om at finde en ny borgmesterkandidat. Efter 28 år som borgmester må det være nok, siger han.

Efter næsten 40 år i kommunalpolitik og 28 år som borgmester har Erik Fabrin besluttet at stoppe efter næste kommunalvalg.

Se også

”Nu må det være nok. Jeg har derfor bedt Venstres vælgerforeninger i Rudersdal om at finde en ny borgmesterkandidat til næste valg”, siger den 71-årige Erik Fabrin til Frederiksborg Amts Avis.

Erik Fabrin blev i 1974 valgt til kommunalbestyrelsen i daværende Søllerød Kommune.  I 1986 blev han valgt som borgmester og fortsatte fra 2007 som øverste politiske chef i Rudersdal Kommune.

Erik Fabrin har i mange år spillet en central rolle i KL, hvor han er næstformand. I årene 2006 til 2010 var han KL’s formand.

Se også

En fantastisk tid
”Jeg har haft en fantastisk tid, hvor jeg har haft mulighed for at sætte mit præg på kommunen i fint samarbejde med medarbejderne og kommunalbestyrelsen. Følelsesmæssigt har jeg det svært med at skulle sige farvel til noget, som jeg har været glad for. Men nu er tiden inde”, siger Erik Fabrin til DR’s morgenradio.

Venstre i Rudersdal Kommune har opstillingsmøde den 6. september, hvor en ny kandidat skal udpeges. Erik Fabrin har ikke på forhånd lagt sig fast på, om han fortsætter som borgmester perioden ud. Men selvom han ikke genopstiller, fortsætter han på sine poster i KL indtil valget i 2013.

Bredt samarbejde
Formanden for Venstres vælgerforening i Rudersdal, Gitte Rasmussen, ved endnu ikke, hvem de opstiller som Venstres borgmesterkandidat, men hun forventer, at den kommende spidskandidat skal findes indenfor den nuværende kommunalbestyrelsesgruppe.

Den socialdemokratiske gruppeformand Jens Bruhn siger til Frederiksborg Amts Avis efter nyheden om Erik Fabrins beslutning om at stoppe:

”Det er en af de helt store, tunge lokalpolitiske skikkelser, der siger tak for denne gang. Fabrin fostrede ideen om at samarbejde bredt med alle partier, en opgave, han har løftet meget fornemt”, siger Jens Bruhn.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes