Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

14.08.12 08:46

Få søger penge til TV-overvågning

Få søger penge til TV-overvågning
Københavns Kommune vil lave en ny ansøgningsrunde for at få flere ansøgninger til en pulje, der støtter kameraovervågning i boligområder.

Københavns Kommune har for hvert af årene 2012 og 2013 afsat 650.000 kroner til at støtte boligselskabernes ønske om mere tv-overvågning på offentlig vej.

Men efterspørgslen har været til at overskue.  Initiativet er indtil videre kun mundet ud i ekstra overvågning et enkelt sted. Den Grønne Trekant på Ydre Nørrebro, og kun godt en tredjedel af pengene er derfor blevet brugt. Det skriver Berlingske.

Københavns Kommune har derfor besluttet at lave en ny ansøgningsrunde.

”Vi har måske været for dårlige til at oplyse om muligheden, så det er planen, at vi vil indkalde repræsentanter for boligorganisationerne til at fortælle om det, også så de er bedre klædt på til at ansøge", siger lederen af Center for Sikker By, Lea Bryld, til avisen.

Hun tilføjer, at det er vigtigt for kommunen, at ønsket om overvågning er båret af boligorganisationernes og ikke mindst beboernes ønske.

Flere kameraer på ønskesedlen
I Lejerbo København, der fik bevilget penge til Den Grønne Trekant, forklarer forretningsfører Steffen Boel Jørgensen, at den seneste proces var langt mere besværligt og bureaukratisk, fordi der var tale om kameraer på offentlige områder. Lejerbo har imidlertid stadig flere kameraer på ønskesedlen, både i København og i Nordsjælland.

”Vi oplever ofte, at beboerne spørger til det, og jeg kan ikke huske, at jeg nogensinde har fået klager over opsætningen af TV-overvågning. Vi kører dog ikke isoleret med TV-overvågning, men med helhedsplaner for områderne, så det er en kombination af stok og gulerod”, siger han til Berlingske.

Se også

I Tingbjerg vest for København blev der i foråret opsat otte til ti kameraer, og der har de allerede vist deres værdi, fortæller områdeleder Flemming Stenhøj Andersen fra Tingbjerg Forum.

Se også

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes