Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

10.10.12 12:15

Få kvindelige kommunaldirektører

Få kvindelige kommunaldirektører
Blot syv procent af landets kommunaldirektørstillinger er besat af kvinder. "Kvindelige topchefer interesserer sig mindre for det politiske spil," vurderer professor.

Selv om kommunerne har mange kvinder ansat, sidder de kun på 22 procent af direktørposterne. Det skriver Nyhedsmagasinet Danske Kommuner.

Se også

Kun syv procent af kommunaldirektørerne er kvinder; 18 procent af de tekniske direktører er kvinder, mens knap 30 procent af børne- og kulturdirektørerne samt ca. 40 procent af socialdirektørerne er kvinder.

Tallene stammer fra en ny analyse af uddannelse, køn og alder blandt kommunernes direktioner fra 1970 til 2008 lavet af forskere fra Aarhus, Aalborg og Syddansk Universitet.

Kvinder synes ikke, at det politiske spil er spændende
Professor Morten Balle fra Aalborg Universitet står bag undersøgelsen, og det lille antal kvinder undrer ham.

Se også

”Systemet har været forbavsende konservativt i forhold til kvinderne, og når kvindernes beskedne andel af direktørposterne er overraskende, så skyldes det dels, at kommunerne er kvindearbejdspladser, og at der er mange dygtige kvinder,” siger Morten Balle til Nyhedsmagasinet Danske Kommuner.

Andre grunde til, at det undrer ham, er, at der har været en ligestillingsdagsorden, og at kvinder er blevet bedre uddannede. Men de få kommunaldirektører kan også handle om ren og skær interesse, vurderer han:

”Der er en tendens til, at kvindelige topchefer interesserer sig mindre for det politiske spil, og som kommunaldirektør er det en væsentlig del af jobbet at kommunikere og forstå det spil.”

Se også

Læs mere i Nyhedsmagasinet Danske Kommuner

Yderligere materiale

Se også

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes