Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

27.08.12 15:03

Erhvervsorganisationer kritiserer finanslov

Erhvervsorganisationer kritiserer finanslov
Regeringens forslag til finansloven gør ikke nok for at skabe nye arbejdspladser og forbedre konkurrenceevnen, lyder det fra erhvervslivets organisationer.

Dansk Industri (DI) mener, at smertegrænsen for skatter og afgifter er nået.

”Ikke alene fastholder regeringen de mange skadelige afgifter, som blandt andet blev indført i finansloven for 2012. Forslaget for næste år lægger tilmed op til nye omkostninger på virksomhederne, der gør det endnu sværere at få skabt nye job herhjemme,” siger DI’s adm. direktør, Karsten Dybvad, der dog er positiv over for flere penge til forskning, som kan betyde nye produktionsarbejdspladser i Danmark.

Tam finanslov
I Dansk Erhverv er man heller ikke begejstret.

”Hvis hensigten med dagens finanslovsforslag er, at det skal bidrage til at løfte Danmark ud af den økonomiske lavvækstfælde og i det hele taget vise en klar retning for regeringens projekt, så bliver man skuffet. Set med erhvervslivets øjne er det en ganske tam finanslov med enkelte lyspunkter,” siger adm. direktør Jens Klarskov, Dansk Erhverv.

Han efterlyser blandt andet, at fedt- og sukkerafgifterne droppes, og at man sænker selskabsskatten.

Forkert at flytte midler fra aktivering
Dansk Arbejdsgiverforening (DA) savner svar på, hvornår de nødvendige reformer, som skal genoprette landets konkurrenceevne, gennemføres. Og DA mener, ligesom KL, at det er forkert at fokusere på uddannelse frem for aktivering af de ledige.

”Regeringens planer om at skrue op for uddannelsen af ledige er et tilbageskridt. Det er forkert at flytte midler fra aktivering, der motiverer ledige til at søge job, til uddannelse, der ingen påviselig effekt har på lediges mulighed for at komme i job,” siger adm. direktør i DA, Jørn Neergaard Larsen.

Dansk Byggeri: Skuffende
Dansk Byggeri efterlyser flere initiativer, der styrker beskæftigelsen i byggeriet. Organisationen havde forventet, at boligjobordningen var blevet ændret til en grøn ordning med særlig sigte på energiområdet.

”Det er skuffende og meget overraskende, at regeringen punkterer de politiske initiativer, som byggeerhvervet i forening med boligejerne er i fuld gang med at realisere ved blandt andet energirigtige investeringer i boliger. Det er investeringer, som udover energiregnskabet også forbedrer beskæftigelsen og modarbejder sort arbejde,” siger adm. direktør i Dansk Byggeri, Lars Storr-Hansen.

Se alle artikler i temaet

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes