Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

11.07.12 11:52

Enhedslisten vil indtage byrådene

Enhedslisten vil indtage byrådene

Foto: Colourbox.com

Enhedslisten har ansat et byrådsmedlem som konsulent før kommunalvalget. Han skal hjælpe partiet med at få flere byrådsposter.

I de seneste uger er Enhedslistens medlemstal på Fyn vokset med 27,6 procent til i alt 716 medlemmer, og partiet stormer frem i meningsmålinger.

Se også

Nu går partiet i offensiven i håb om, at den såkaldte Johanne-effekt kan brede sig til de 98 byråd, skriver Fyens Stiftstidende.

Derfor har Enhedslistens landsorganisation ansat et af partiets få byrådsmedlemmer, Jesper Kiel, fra Svendborg. Han skal rådgive lokalafdelingerne i håb om, at Enhedslisten kan udvide antallet af deres byrådsmedlemmer fra i dag kun at have 14 byrådsmedlemmer fordelt på ni kommuner.

”Jeg gør meget ud af at fremhæve, at lokalafdelingerne skal opstille seriøse kandidater, der tager opgaven alvorligt, fordi vi denne gang har meget gode chancer for at få valgt repræsentanter,” siger Jesper Kiel til Fyens Stiftstidende.

Se også

Ved kommunalvalget i 2009 fik Enhedslisten kun én procent af stemmerne i de fynske kommuner. Og partiet har i dag kun et enkelt medlem af byrådene i Svendborg og i Odense. Men Jesper Kiel tror på, at partiet ved næste valg har gode chancer for at blive repræsenteret i alle fynske byråd.

De fire p'er skal lykkes
Kommunalforsker Roger Buch forudser også, at Enhedslisten har en historisk chance for et kommunalpolitisk gennembrud på landsplan.

Men han mener, at det kræver, at blandt andet fire p’er lykkes:

Se også

”Partiaktivisterne skal gøre et kæmpe arbejde for at få flere medlemmer. Der skal skaffes gode lokale politikere (kandidater), der skal laves en god lokal politik, og der skal skaffes penge til at føre valgkamp,” siger Roger Buch til Fyens Stiftstidende. 

Se også

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes