Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

18.10.12 10:01

Enhedslisten trækker støtte til atomplan

Enhedslisten trækker støtte til atomplan

Foto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com

Enhedslisten trækker – indtil videre – sin støtte til, at atomaffaldet fra Risø skal placeres på det sted i landet, som geologerne finder mest egnet.

I sidste uge viste et nyt notat fra eksperterne i Geus, De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland, at Risø er et af de dårligst egnede steder at placere atomaffald ud af 22 undersøgte muligheder.

Flere miljøordførere og folketingsmedlemmer havde ellers luftet tanken om at lade atomaffaldet forblive på Risø, da de fem kommuner, som er med i den endelige udvælgelsesproces, ikke ønsker affaldet. Det fik sundhedsminister Astrid Krag (SF) til at bede partierne om at bekræfte, om de stadig står bag ved det mandat, de oprindeligt gav til at finde en egnet placering.

Enhedslisten har nu meddelt sundhedsministeren, at de trækker opbakningen til den oprindelige plan om, at atomaffaldet fra Risø skal placeres på det sted i landet, som geologerne finder mest egnet. I hvert fald ind til videre. Det skriver DR Bornholm.

Uheld skal med i overvejelserne
Enhedslisten mener, at risikoen for uheld under transport af det radioaktive affald skal med ind i de politiske overvejelser.

”Det er afgørende, at faren ved en transport fra Risø til helt andre egne af landet skal holdes op imod, hvor jordbundsforholdene er bedst. I andre lande har man undladt at flytte radioaktivt affald netop ud fra den måde at vurdere på,” siger partiets ordfører Per Clausen til DR Bornholm.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes