Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

09.10.12 15:48

Enhedslisten dropper ultimativt krav til finansloven

Enhedslisten dropper ultimativt krav til finansloven
Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, afviser, at partiet har ultimative krav med til finanslovsforhandlingerne.

Når Enhedslisten i aften kl. 20 går til møde i Finansministeriet, har de ingen ultimative krav med i tasken. Partiets politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, afviser, at partiets krav om en jobgaranti til de dagpengemodtagere, som står til at ryge ud af systemet efter den 1. januar, er ultimativt.

Se også

Det skriver politiken.dk.

Mandag gjorde Enhedslistens finansordfører, Frank Aaen, det ellers klart, at partiet ville krævede en job- eller  uddannelsesgaranti for de cirka 16.000 ledige, som står til at falde ud af dagpengesystemet næste år. Hvis ikke det kan opfyldes, så skal de berørte borgere have forlænget deres dagpengeperiode.

I dag har piben dog fået en anden lyd. Partiet foreslår stadig en jobgaranti, men der er ingen ultimative krav:

Se også

”Vi er ultimative på, at der skal findes en løsning. Det kunne fx være en jobgaranti. Hvis regeringen har andre bud, må de præsentere dem«, siger Johanne Schmidt-Nielsen til politiken.dk

Børsen: Det ligner en finanslov med Venstre
Enhedslistens tilbagetog kommer samtidigt med, at Dagbladet Børsen tirsdag kan berette, at der er fremskredne drøftelser mellem regeringen og Venstre.

Regeringen er ifølge Børsen parat til at acceptere et krav fra Venstre om, at den kommende reform af kontanthjælpssystemet skal være en del af finanslovsforhandlingerne. Reformen skal efter planen give en milliard til statskassen om året fra 2020.

Se også

Venstre møder op til forhandlinger i Finansministeriet efter Enhedslisten, kl. 21.30 tirsdag aften.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes