Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

27.08.12 12:34

Enhedslisten: Finanslov gør for lidt for beskæftigelsen

Enhedslisten: Finanslov gør for lidt for beskæftigelsen
Regeringen gør alt for lidt for at skabe arbejdspladser med sit netop offentliggjorte forslag til en finanslov, mener Enhedslisten.

”Det er yderst skuffende, at regeringen også efter finansloven regner med uændret beskæftigelse. Det viser, at der trods regeringsskiftet og mange ord gøres for lidt for at nedbringe arbejdsløsheden”, siger Enhedslistens finansordfører Frank Aaen.

Han hæfter sig ved, at regeringen forventer, at bruttoledigheden vil være på omtrent samme niveau som i 2010 og 2011, og mener, regeringen alt for lidt for dem, der er ramt af ledighed.

”De få midler, regeringen vil afsætte til at uddanne arbejdsløse, vil på ingen måde forhindre, at tusinder af ledige og deres familier rammes af en social katastrofe, siger Frank Aaen.

Forkert at stramme
Han mener, det er svært at se, at regeringen i praksis satser på at investere sig ud af krisen. Den planlægger nulvækst i det offentlige forbrug og et fald i de offentlige investeringer. Det vil tilsammen påvirke BNP negativt i 2013, mener Frank Aaen:

”Det er lodret forkert at stramme finanspolitikken i en tid med høj arbejdsløshed og dårlige konjunkturer, siger Frank Aaen.

Blandt de krav, der bliver centrale for Enhedslisten i de kommende finanslovsforhandlinger, er:

  • En garanti for, at ledige, der står til at miste deres dagpenge, enten tilbydes et job eller får lov at beholde deres dagpenge. Samtidig skal det være lettere at genoptjene retten til dagpenge.
  • Større indsats for at fremme grøn beskæftigelse.
  • Velfærden i den offentlige sektor skal have et løft.
Se alle artikler i temaet

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes