Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

14.06.12 16:24

”En blanding af sommerhøjskole, dyrskue og Roskilde-festival”

”En blanding af sommerhøjskole, dyrskue og Roskilde-festival”
Paneldebat ved folkemødets åbning: Enighed fra alle sider om værdien af, at politikere bevæger sig ud af deres vante rammer, og at folk kan mødes på kryds og tværs.

”I kommunerne er vi vant til at være, hvor folket er, og derfor er vi også her på folkemødet,” lød det fra KL’s formand, Erik Nielsen, da han fra talerstolen på Cirkuspladsen i Allinge deltog i åbningen af Folkemødet 2012.

”I KL er vi glade for at være her, vi er til stede med vores kaffevogn, der kommer rundt over det hele, og I kan tale med os alle fire dage,” sagde Erik Nielsen.

 Han udtrykte håb om, at folkemødet kan bidrage til at revitalisere det danske demokrati:

”Vi oplever en faldende valgdeltagelse med under 50 %, der stemte ved det seneste valg til Europa-Parlamentet, og under 65 % ved det sidste kommunalvalg. Det er vi nødt til at gøre noget ved, og jeg er glad for, at vi her på folkemødet får tid til refleksion og til at tale med hinanden,” sagde KL’s formand.

Paneldebat
Han deltog i en mini-paneldebat med den fungerende formand for Danske Regioner, Carl Holst, Folketingets formand Mogens Lykketoft og Bertel Haarder, der som indenrigsminister var en central figur i at få sidste års folkemøde til at blive til noget.

Alle fremhævede de værdien af, at man kommer ud af vante rammer og sammenhænge, og at mennesker under folkemødet kan mødes på kryds og tværs.

”Verdens bedste sundhedsvæsen bliver skabt ved, at vi er i dialog med folket. Løsningerne bliver ikke opfundet bag et skrivebord, men i dialog med befolkningen. Og derfor er vi her,” sagde Carl Holst.

"På ø-lejr"
”Hvis vi politikere skal blive bedre til det, vi er valgt til, skal vi mødes med folket, og derfor er jeg glad for at være her,” sagde Folketingets formand Mogens Lykketoft, der afviste kritikken om, at folkemødet alene er en komsammen for lobbyister og andre fra den københavnske magtelite:

”Alle lobbyisterne, dem kender vi jo. Men når jeg kigger ud over forsamlingen her, er der mange ansigter, jeg ikke kender,” sagde Mogens Lykketoft..

Bertel Haarder reflekterede over, hvad det var, han som minister sidste år havde været med til at sætte i gang – ”en blanding af sommerhøjskole, dyrskue og Roskilde-festival”.

”Vi er på ø-lejr. Vi kan ikke blive stemt hjem, og vi kan ikke komme herfra. Men vi kan mødes på kryds og tværs af alle skel. Den person, I har forsøgt at lave en aftale med i tre måneder, kan I bare tage fat på her på folkemødet og tage en snak med”, sagde Bertel Haarder.

Se alle artikler i temaet

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes