Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

20.08.12 08:07

Ekstraordinær hjælp til ledige

Ekstraordinær hjælp til ledige
Frederikshavns Kommune vil ansætte omkring 60 personer med det formål, at de får timer nok til at bevare retten til dagpenge.

Arbejdsmarkedsudvalget i Frederikshavns Kommune skal i dag mandag behandle et forslag om at ansætte omkring 60 personer i kommunen med det formål, at de får timer nok til at bevare retten til dagpenge.

Se også

Der kan blive tale om at ansætte dem inden for det grønne område, børn og ældre. Jobbene skal være som en ordinær ansættelse efter overenskomst til 120 kroner i timen. Betingelsen for jobbene er, at de ledige i forvejen har optjent mindst 80 procent af den krævede arbejdstid, som giver dagpenge. Det skriver Ritzau.

Formanden for arbejdsmarkedsudvalget Søren Visti Jensen (SF) siger, at initiativet sker for at hjælpe omkring 60 arbejdsløse, som risikerer at stå uden dagpenge eller kontanthjælp til nytår.

”De problemer, det kaster af sig, når så mange mister deres dagpengeret, ender hos kommunerne. Det er os, der skal samle de familier og de sociale problemer op”, siger han til Ritzau.

Se også

Nødløsning
KL’s formand Erik Nielsen (S) siger i en kommentar til udspillet, at job som pedel eller it-assistent kan være relevante for at få folk i arbejde. Men det løser ikke de overordnede problemer med arbejdsløshed.

”Man kan lave ekstraordinære servicejob, som ikke længere er besat, og som så kan bruges i en overgangsfase”, siger Erik Nielsen til Ritzau.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) siger om planen, at det er klogt og godt, hvis både private og offentlige arbejdsgivere har fokus på, hvad de kan gøre for at få langtidsledige i arbejde.

Se også

”Der er ikke noget i vejen for, at når en kommune rekrutterer nye medarbejdere, at man så har i baghovedet, om der kunne være nogle langtidsledige, som man fik ind på arbejdsmarkedet”, siger hun.

Beskæftigelsesministeriet anslår, at mellem 9.000 og 16.000 personer mister retten til dagpenge i 2013.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes