Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

03.09.12 13:24

Egedal forudser budget uden besparelser

Egedal forudser budget uden besparelser
Efter en periode med årlige nedskæringer, har Egedals borgmester i år lagt et budgetforslag på bordet uden spareforslag.

”Dette budgetforslag viser de bedste tal i mange år. Vi kan nu indfri både vores egne mål og regeringens mål for, hvor mange penge vi må bruge på service.”

Se også

Sådan siger Egedals borgmester, Willy Eliasen (V) om det budgetforslag, han netop har lagt frem til forhandling. Væk er spareforslag, og i stedet finder man lutter sorte tal på bundlinjen.

”Den økonomiske genopretningsplan fra 2010 har virket. Vi er ikke i mål endnu, men jeg tror, at vi kan undgå større sparerunder i år, i modsætning til mange andre kommuner,” siger borgmesteren.

God balance, men store udfordringer
Kommunen har foretaget besparelser for over 400 millioner kroner de seneste år. I dag er der et overskud på den daglige drift på 182 millioner kroner. De penge skal sikre, at der kan foretages anlægsinvesteringer, renoveres bygninger og tilbagebetales lån.

Se også

Samtidig betyder det, at målet om en robust kassebeholdning på 100 millioner kroner til uforudsete udgifter er indfriet.

”Den gode balance, vi har opnået, skal vedligeholdes og hele tiden forbedres. Vi har et lille råderum, men det betyder ikke, at vi kan bruge flere penge. Vi har fortsat nogle store udfordringer forude såsom begrænset vækst og et stigende antal ældre. Så vi skal stadig udvise mådehold,” siger Willy Eliasen.

Se også

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes