Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

02.10.12 11:40

Effektiv husdyrsagsbehandling i kommunerne

Effektiv husdyrsagsbehandling i kommunerne
Den gennemsnitlige kommunale sagsbehandlingstid angående husdyraftaler i 2011 var cirka ni måneder. Dermed overholder kommunerne den målsætning, der er aftalt med regeringen.

Aftalen fra februar 2009 mellem den daværende regering og KL (husdyraftale 1) indeholdt fælles mål for, hvor længe der må gå, fra kommunen modtager en fuldstændig ansøgning om husdyrgodkendelse, til der er truffet afgørelse i sagen.

Og der var behov for en opstramning. Der var nemlig utallige problemer, da kommunerne overtog opgaverne fra amterne ved kommunalreformen i 2007. En hel ny lov, mange sager fra amterne, manglende elektroniske systemer, ingen vejledning og et helt nye hold i kommunerne, der skulle løfte en tung opgave, gjorde starten vanskelig.

Desuden var sagsbehandlingstiderne i amterne til tider over to år, og der var derfor stor utilfredshed blandt landmændene, da kommunerne overtog opgaven. 

Men nu viser tal fra Miljøstyrelsen fra marts 2012, at den gennemsnitlige kommunale sagsbehandlingstid i 2011 var cirka ni måneder, hvilket svarer til den målsætning for sagsbehandlingstid for store brug, der er aftalt mellem KL og staten i forbindelse med husdyraftalerne.

Se også

Ole Sohn: Vigtigt med en effektiv sagsbehandling
Det glæder erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF), at ansøgningerne om miljøgodkendelse af husdyrbrug behandles sagligt korrekt og hurtigst muligt:

”Den kommunale virksomhedsrettede sagsbehandling, herunder bl.a. af miljøgodkendelser af husdyrbrug, er et vigtigt rammevilkår for de danske virksomheder. En effektiv og ensartet offentlig service er vigtig for at understøtte danske virksomheders konkurrenceevne,” siger han i et skriftlig svar til De Konservatives miljøordfører, Benedikte Kiær.  

Opgørelsen viste samtidigt, at den sagspukkel, der har eksisteret, siden husdyrgodkendelsesloven trådte i kraft i 2007, er blevet formindsket til under 200 sager.

KL: Stort fokus giver pote
Det er et generelt billede, som tilfredsstiller KL, der har haft stor fokus på området:

”Spillet mellem miljøbeskyttelse og erhvervsfremme er et dilemmaspil, hvor man både skal hjælpe erhvervet, men hvor der også hele tiden ændres på miljøkravene, og de lokale forhold skal vurderes. Det er altså ikke lige til. Derfor glæder det os, når nogle af de mange initiativer lykkes,” siger chefkonsulent i KL, Nikolaj Sveistrup.

Han understreger, at det er KL’s intense samspil med kommunerne om udfordringer og muligheder i denne sag, der nu bærer frugt.

Se også

Nikolaj Sveistrup glæder sig desuden over, at de meget ambitiøse mål for antal afgjorte sager og for sagsbehandlingstider i store træk blev overholdt i 2011. Det er et vigtigt led i kommunernes fokus på grøn omstilling og de mange kræfter, der bliver lagt i at sikre en effektiv offentlig service, der kan understøtte de danske virksomheders konkurrenceevne.

Se også

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes