Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

29.06.12 08:49

EU understøtter kommunernes strategiske miljøindsats

EU understøtter kommunernes strategiske miljøindsats
Det danske EU-formandskab har forhandlet EU’s syvende miljøhandlingsprogram på plads. ”Nu må det ikke forblive flotte ord på et stykke papir. Vi skal smøge ærmerne op og løse udfordringerne sammen,” siger KL.

KL ser positivt på, at EU’s syvende miljøhandlingsprogram, som sætter den overordnede strategiske ramme for miljøpolitikken i Europa i de næste otte til ti år, er blevet forhandlet på plads af det danske formandskab. Programmet vil påvirke kommunerne på tre områder; implementeringen af den eksisterende miljølovgivning vil blive styrket, nye områder vil blive omfattet, og grøn omstilling vil være i fokus.

Henning Jensen, byrådsmedlem i Næstved Kommune og næstformand for KL’s Internationale Udvalg siger om programmet:

”KL vil gerne kvittere for, at vi med det syvende miljøhandlingsprogram sætter gode rammer for EU's miljøpolitik de næste ti år. Det er et ambitiøst program, der kan være med til at skabe de rette vilkår for en omstilling til en grøn økonomi. Samtidig indeholder programmet mange muligheder for vidensudveksling mellem lande og mellem myndighedsniveauer, så vi alle kan lære af hinanden og få skabt en grøn linje i hele EU.”

Må ikke forblive flotte ord på et papir
Samtidig er det afgørende for KL, at programmet bliver fulgt op af konkret handling.

”Det danske formandskab har skabt et godt udgangspunkt for det fremtidige miljøarbejde. Det er især positivt, at nye områder er blevet omfattet af den 10-årige handlingsplan. Klimatilpasningen er et af de områder, hvor kommunerne spiller en afgørende rolle. Nu må det ikke forblive flotte ord på et stykke papir. Vi skal smøge ærmerne op og løse udfordringerne sammen, da borgerne oplever konsekvenserne på disse området allerede i dag,” slutter Henning Jensen.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes