Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

27.09.12 11:28

Digitaliseringsguldet venter i horisonten

Digitaliseringsguldet venter i horisonten

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) og Jacob Bundsgaard, formand for KL's Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalg åbnede Digitaliseringsmessen 2012. Foto: Hung Tien Vu

Formand for KL's Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalg Jacob Bundsgaard og økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager var de første talere på årets Digitaliseringsmesse i Odense.

Både Jacob Bundsgaard og Margrethe Vestager talte varmt om digitaliseringen og dens muligheder for at skabe en bedre service til borgerne, da de indledte Digitaliseringsmessen'12 i Odense. Messen er arrangere af KL, Borgerservice Danmark og KIT@.

Der er med 1700 fremmødte på årets digitaliseringsmesse deltagerrekord, indledte første taler, formand for KL's Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalg Jacob Bundsgaard (S), med at fortælle.

”Når vi kan samle så mange, er det, fordi it og teknologi er en af de allervigtigste forandringsdrivere, vi har i kongeriet, og derfor er det vigtigt, at vi rammer bolden rigtigt".

"Vi står i en situation med den værste økonomiske krise, min generation har oplevet, så rammerne for  den offentlige sektor sættes rigtig hårdt op. Derfor har vi en kraftig brændende platform for at løse vores opgaver effektivt," sagde Jacob Bundsgaard, der også er borgmester i Aarhus.

Nye vinde blæser
Han fremhævede to af 32 punkter fra den fælleskommunale digitaliseringsstrategi, hvor det første var behovet for at få borgerne til at benytte digitale selvbetjeningsløsninger.

"Der er et kæmpe potentiale for digital selvbetjening, som vi er pisket til at udnytte, hvis vi hellere vil bruge ressourcer på ældrepleje eller skolelærere. Derfor er de digitale selvbetjeningsløsninger helt afgørende."

"Samtidig er der nye vinde, som blæser med Folketingets lovgivning om digital selvbetjening. Her er der sendt et klart signal om, at der skal flere over på digitale selvbetjeningsløsninger,” sagde Jacob Bundsgaard

Det andet punkt, han fremhævede, var samtidig et af messens store slagnumre, nemlig det digitale klasseværelse, hvor man benytter digitalisering i undervisningen.

Ligesom i Amerika
Den næste taler, økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R), indledte med at snakke om nybyggerne i USA og om, hvordan de havde modet til at at bevæge sig ud i nye områder og fortolke deres kultur anderledes for at finde nye løsninger.

Sådan skal man også tænke nyt i forhold til digitaliseringen, sagde ministeren:

"I 2003 var målet at sende og modtage elektronisk post. Det var vildt dengang, det var ikke sikkert, det ville lykkes. Men i dag ville vi slet ikke kunne forestille os, at det ikke kunne lade sig gøre,” sagde ministeren.

Old school digitaliseringsreform
Hun fortalte videre, at man ville lave en decideret digitaliseringsreform med det eviggyldige mål, at kommunen kan række ud efter sårbare borgere.

"Digitalisering handler om at give borgeren større frihed og løse opgaverne på en bedre måde. Det handler om kvaliteten af de opgaver, vi har valgt at løse i fællesskab, og selvfølgelig den pris, vi vil betale for det. Det er ikke noget nyt, men redskaberne er nye," sagde Margrethe Vestager.

De nye muligheder var ligesom for de amerikanske nybyggere ikke kun spændende, de er ifølge ministeren også nødvendige.

”Hvis de på Fort Knox så de muligheder, digitaliseringen gav, så ville de tænke, at det grænseland ville de også ind i,” sagde ministeren, der tilføjede, at der ligger guld og venter i horisonten.

Se alle artikler i temaet

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes