Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

17.08.12 09:55

Digitalisering hægter ingen af

Digitalisering hægter ingen af
Tvivlsomme digitale evner hos den ældre del af befolkningen bliver ikke et problem, når kommunikationen med det offentlige i fremtiden skal foregå digitalt, mener KL.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at det kun er halvdelen af kvinder over 65 år, som har prøvet at være på internettet, og at det kun er hver fjerde over 75 år som har NemID. Det fortæller Radioavisen.

Se også

Tallene får Ældresagen til at råbe vagt i gevær, da kommunerne forventer at kunne spare op mod en milliard kroner på digitaliseringen.

”Jeg tror, den offentlige sektor får sit livs største overraskelse, fordi vores erfaring er, at det ikke bare er folk, der ikke er på nettet, som kommer ned i borgerservice. Det er også dem der er på nettet, som har behov for yderlige oplysninger,” siger direktør i Ældresagen Bjarne Hastrup til Radioavisen.

Digitalisering betyder besparelser og kvalitetsforbedringer
Formand for KL Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalg Jacob Bundsgaard (S) fortæller til Radioavisen, at der ikke er grund til bekymring.

Se også

”Der er besparelser i det her, og der er faktisk også kvalitetsforbedringer. Og når vi så samtidig sikrer, at dem der ikke har kompetencerne, fortsat har mulighed for at henvende sig telefonisk eller møde op i borgerservice, så synes jeg faktisk, vi er godt dækket ind,” siger Jacob Bundsgaard.

De ældre har taget it til sig
KL gør desuden opmærksom på, at der i Den Fællesoffentlige Digitaliseringsstrategi er taget højde for, at der vil være en gruppe af borgere, der ikke kan bruge de digitale medier. For strategiens målsætning om hvor stor en del af kommunikationen med det offentlige, der skal foregå digitalt, er nemlig sat til 80 procent og ikke 100 procent på områder omfattet af obligatorisk digitalisering.

Endelig er det værd at bemærke, at undersøgelsen også viser, at de ældre generelt har taget it langt mere til sig de seneste ti år og dermed nærmer sig de yngres niveau.

Yderligere materiale

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes