Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

02.10.12 13:17

Debatmøde om mobilhuller

Debatmøde om mobilhuller
Mandag aften blev det første af fem regionale dialogmøder om mobilhuller afholdt. Det skete på Laugesens Have i Ringkøbing-Skjern, hvor problemet i den grad er nærværende.

Der var op imod 60 fremmødte og stor spørge- og diskussionslyst, da der mandag aften var dialogmøde om mobilhuller i Region Midtjylland.

Alle kommuner i regionen, Region Midtjylland og repræsentanter for telebranchen var inviteret med til mødet, som er det første af i alt fem dialogmøder, der holdes i den kommende tid – et i hver region.

Mødet blev holdt på Laugesens Have i Ringkøbing-Skjern Kommune, hvor man har problematikken tæt inde på livet. For på dette ellers moderne kursus- og konferencecenter er der betydelige problemer med at få en ordentlig mobildækning.

Situationen tages alvorligt
Ringkøbing-Skjerns borgmester, Iver Enevoldsen, understregede, at mødet vidner om, at alle parter tager situationen omkring mobildækningen i hele regionen alvorlig.

”Mobildækningen er en af de mest betydende infrastrukturer i Danmark. På linje med el, vand og den trafikale infrastruktur. Vi skal ikke langt tilbage, før det ikke var sådan, men det er en udvikling, der er kommet, og derfor er vi nødt til at forholde os til den,” sagde Iver Enevoldsen.

”Vi har i Ringkøbing-Skjern Kommune igennem lang tid gjort opmærksom på de problemer, vi har med mobildækningen. Og vi ved, at vi langt fra er den eneste kommune, der har problemer. Få steder er den blevet udbedret, men vi har stadig alt for mange huller og problematiske områder, og det har stor betydning for kommunens muligheder for vækst og for at tiltrække og fastholde virksomheder og borgere,” sagde Iver Enevoldsen.

"Der sker noget"
Adm. direktør Jakob Willer fra Telekommunikationsindustrien sagde på mødet, at han godt kan forstå frustrationen hos de borgere og virksomheder, som oplever mobilhuller og manglende dækning.

"Når vi mødes her i dag – så er det også, fordi vi er enige om, at vi ved at samarbejde og ved at have en god og konstruktiv dialog mellem regionerne, de enkelte kommuner og teleselskaberne i fællesskab kan få mest mulig mobildækning for de 6,5 mia. kroner, selskaberne har afsat til udbygning de næste tre år for at forbedre mobildækningen i Danmark," sagde Jakob Willer.

Han understregede, at teleselskaberne udbygger og forbedrer mobilnettene hver eneste dag, og at mængden af mobiludstyr opsat af teleselskaberne i Region Midtjylland er øget med ca. 10 pct. om året de sidste fem år.

"Jeg fremhæver disse tal blot for at illustrere, at tingene står altså ikke stille. Der sker noget hele tiden," sagde Jakob Willer.

Mulighed for at drøfte problemet
Meningen med de fem dialogmøder er at give kommunerne og regionerne mulighed for at drøfte problemer om mobilforbindelse med teleselskaberne. Det sker på baggrund af en undersøgelse, KL har gennemført i samtlige kommuner.

Næste dialogmøde holdes på mandag i Esbjerg i Region Syddanmark.

Senere følger i efteråret tilsvarende møder tre andre steder i landet.

Se også

*************************************************************
Artiklen er opdateret kl. 19.40 med citater fra Jakob Willer.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes