Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

11.08.12 12:33

Det offentlige dropper dyre designmøbler

Det offentlige dropper dyre designmøbler
Interessen for luksuriøse designmøbler er ikke stor i det offentlige. Ordentlig kvalitet og en fornuftig pris er det vigtigste, tyder ny rammeaftale på.

Statens og Kommunernes Indkøbs Service (SKI) har netop sendt en ny frivillig rammeaftale for indkøb af møbler i udbud.

Pris, kvalitet og miljøhensyn er nøgleordene for de møbler, man går efter.

For at sikre den bedst mulige rammeaftale har SKI samarbejdet med en gruppe offentlige indkøbsansvarlige om, hvilke krav der skal stilles til møblerne.

”Vi oplever helt klart, at interessen for de traditionelle designmøbler er faldende blandt de indkøbere, vi har rådført os med. Indkøberne efterspørger pæne møbler af en god kvalitet og til en fornuftig pris, og det sigter vi mod at efterkomme med udbuddet af denne rammeaftale” siger SKI’s udbudschef, Christian Lunding.

Se også

Millioner at spare på forpligtende aftale
Indkøberne efterspørger ligeledes en række miljøkrav, og der bliver derfor stillet mindstekrav til møblerne, for eksempel af de skal være lavet af bæredygtigt og lovligt træ.

Rammeaftalen er inddelt i fem delaftaler, som giver mulighed for at indkøbe enten kontormøbler, kantine- og loungemøbler, plejemøbler, daginstitutionsmøbler og undervisningsmøbler.

Udover den frivillige fællesoffentlige aftale vil der sideløbende køre forpligtende rammeaftaler for kontormøbler. Her deltager 66 kommuner, som forventer at kunne spare 53 millioner kroner henover de næste fire år.

Udvalget af møbler i den forpligtende rammeaftale er dog begrænset, og man vil derfor kunne supplere via den nye rammeaftale.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes