Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

12.09.12 14:18

Der er grønt i Middelfart

Der er grønt i Middelfart
Middelfart Kommune vandt sidste år den store innovationspris. Prisen satte en tyk streg under succesen med at gøre kommunen mere grøn.

Sidste år vandt Middelfart Kommune den store innovationspris for sit arbejde med at gøre Middelfart til en grøn vækstkommune. Ideen startede i forbindelse med kommunalreformen i 2007, hvor der blev lagt op til, at byrådet skal udlægge visioner for den nye kommune. Det lykkedes at få politikerne til satse på den grønne vækst.

Se også

”I dag snakker alle om grøn vækst, så det var rigtigt set at satse på det dengang,” siger plan- og byggechef, Jørgen Knudsen fra Middelfart Kommune.

Planen gik ud på at satse på energi- og klimaforbedringer, beskyttelse af naturen og en styrkelse af den lokale beskæftigelse. Mange af de projekter, der er sat i søen, har betalt sig selv via energibesparelser.

Eksempelvis har en energirenovering af alle de kommunale ejendomme medført en besparelse på 21 procent af energiforbruget. De energibesparelser betaler regningen på 44 millioner kroner, som renoveringen kostede. Samtidigt er der er et projekt i gang med gadelys til 30 millioner kroner, som også bliver betalt af energibesparelserne.

Innovationsprisen gav vind i sejlene
Af nye projekter kan nævnes et aktivitets- og formidlingshus, som åbnede i denne måned ude ved en ny dyrehave. Det kostede 10 millioner at bygge huset, men kommunen har kun betalt en million kroner selv. Resten er kommet udefra via EU og fonde. Dyrehaven kostede 13 millioner kroner, og her blev der næsten ikke brugt nogen kommunale penge.

”Vi har øvet os på at søge penge udefra og har efterhånden gode erfaringer med det. Vi var rigtig stolte af at vinde innovationsprisen, og få opmærksomhed henledt på det tekniske område. Det har helt sikkert givet ekstra vind til projektet. Hvis man har succes, så bliver det nemmere at søsætte nye projekter, fordi omverdenen har tillid til, at det nok skal lykkes,” siger Jørgen Knudsen. 

Middelfart Kommune scorede også højt i DI’s nylige erhvervsundersøgelse. Jørgen Knudsen er sikker på, at den åbenhed og det brand, kommunen har opbygget, smitter af på erhvervslivet. Samtidigt bakker byrådet op om den grønne vækststrategi og presser på for nye tiltag.

Dette års innovationspris bliver uddelt den 20. november i Kolding. Du kan læse mere her.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes