Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

14.09.12 09:42

Der er blevet færre millionær-kommuner

Der er blevet færre millionær-kommuner

Foto: Colourbox.com

I 2006 skulle man have en årsindkomst på en million for at kunne købe bolig i 16 kommuner. I dag er der kun tre dyre kommuner tilbage.

Hvis du vil købe og eje en gennemsnitlig villa på 140 kvadratmeter i Frederiksberg, Gentofte eller Rudersdal kommuner, kræver det en indkomst på en million kroner om året. Det skriver Ritzau.

Se også

Det er ejendomsmæglerkæden EDC, som har gjort op, hvilke kommuner der kræver en syvcifret årsløn, hvis man vil købe og eje en bolig i kommunen.

En tilsvarende undersøgelse fra 2006 viste, at der dengang var 16 kommuner, som krævede en million-indkomst. Efter kommunesammenlægningerne svarer de 16 kommuner til 14.

Salget stiger
Kommunikationschef hos EDC Jan Nordmann fortæller til Ritzau, at de faldende boligpriser er forklaringen på, hvorfor antallet af millionær-kommuner er faldet.

Se også

”Isoleret set er det godt, at flere får mulighed for at købe en fornuftig familiebolig. Vi ser da også tydeligt stigende aktivitet i mæglerbutikkerne med blandt andet en stigning i salget på 18 procent igennem sommeren i forhold til samme periode sidste år,” siger Jan Nordmann.

Udover de tre førnævnte kommuner er der otte kommuner, alle i hovedstadsområdet, som kræver en årsindkomst på mere end 800.000 kroner.

Er indkomsten mindre end 300.000, er der kun råd til hus i Lollands Kommune.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes