Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

26.07.12 08:49

Deltidsansatte siger nej tak til fuldtid

Deltidsansatte siger nej tak til fuldtid
Deltidsansatte prioriterer familie og børn langt højere end et fuldtidsarbejde. Det viser den hidtil mest omfattende undersøgelse på området.

Hele 85 procent af de deltidsansatte på regionale arbejdspladser har selv valgt deltid frem for fuldtid, og 71 procent har slet ikke noget ønske om at skulle arbejde på fuld tid. Det skriver Ritzau.

Se også

Resultaterne stammer fra en ny undersøgelse fra Aarhus Universitet, som er den hidtil mest omfattende undersøgelse på området.

I forbindelse med de sammenbrudte trepartsforhandlinger var deltid-fuldtid ellers et varmt emne, når det blev debatteret, hvordan vi kunne øge arbejdsudbuddet.

Flere kvinder på deltid
Men undersøgelsen viser altså, at kun 11 procent af de deltidsansatte har et ønske om at gå op i tid her og nu, og kun 17 procent ønsker at gøre det på sigt.

Se også

Ifølge undersøgelsen var knap 40 procent af de ansatte i regionerne i 2011 på deltid og arbejde under 37 timer om ugen. Det gælder især sygeplejersker, hvor hver anden var på deltid, jordemødre med knap 70 procent på deltid og ergoterapeuter med omkring 60 procent.

Antallet af deltidsmedarbejdere er mindre i de mere mandsdominerede arbejdsgrupper som portører, læger og håndværkere.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes