Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

10.10.12 13:57

Del ud af din viden om udenlandske medarbejdere

Del ud af din viden om udenlandske medarbejdere
Vidensbanken Expatviden, som indeholder viden om modtagelse og fastholdelse af udenlandsk arbejdskraft, er netop blevet lanceret.

Formålet med Expatviden er at skabe overblik, videndeling og gensidig inspiration til brug for de mange aktører, der arbejder inden for område: Kommuner, regioner, stat, virksomheder, uddannelsesinstitutioner, foreninger og organisationer.

Ved lanceringen af Expatviden.dk er der 50 beskrivelser af konkrete initiativer, men det antal vil vokse, når relevante aktører deler ud af deres erfaringer med at integrere og fastholde udenlandsk arbejdskraft.

Alle erfaringer indeholder en henvisning til en kontaktperson, så man med det samme kan kontakte vedkommende og komme i gang med projektet. Fx at finde gode erfaringer vedrørende, hvordan man får ægtefæller til udenlandsk arbejdskraft i beskæftigelse.

Målet er, at sitet skal indeholde alle initiativer på centralt, regionalt og lokalt plan, både igangværende og afsluttede inden for de sidste to år. Ved lanceringen er der også fem udvalgte gode eksempler i vidensbanken.

En 70/30 velkomstpakke
Blandt de fem gode eksempler finder man et projekt i Aarhus Kommune:

”Her i Aarhus har vi i regi af mange samarbejder fokus på hele familien, og vi har i fællesskab gjort meget for at sikre en bedre modtagelse i de senere år. Det tror jeg, andre kommuner kan inspireres af. Fx er vi gået sammen med en række omegnskommuner om at udarbejde en velkomstpakke til udenlandske tilflyttere, hvor 70 pct. er fælles information, mens 30 pct. er lokal information om den enkelte kommune."

"Det har givet en let tilgængelig løsning af en høj kvalitet,” siger Lene Hartig Danielsen, chef for Borgerservice i Aarhus Kommune.

DI roser initiativet
Erhvervsorganisationen DI bakker op om initiativet, fordi det er vigtigt, at udenlandske medarbejdere føler sig trygge og velkomne, så de nyder opholdet og måske forlænger det: 

”Det er et super godt og vigtigt initiativ, som vi bakker op om. Hjemmesiden giver et værdifuldt overblik over eksisterende tilbud og gør det muligt at lære af hinanden, uden at nogen opfinder den dybe tallerken to gange. Og på den måde kan vi forhåbentlig blive bedre til at få udenlandske medarbejdere og internationale studerende til at blive længere tid i Danmark,” siger DI-konsulent Claus Aastrup Seidelin.

Du finder vidensbanken her:

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes