Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

10.10.12 11:28

Debat om mobilhuller i Syddanmark

Debat om mobilhuller i Syddanmark
Der var på møde tirsdag aften i Esbjerg god og konstruktiv dialog om, hvordan mobilhullerne i kommunerne i Region Syddanmark kan blive lukket.

”Brug nogle af telemilliarderne i Jylland og på Fyn”. Sådan lød opfordringen fra repræsentanter for de syddanske kommuner, da de tirsdag aften var samlet i Esbjerg med Telekommunikationsindustrien og repræsentanter for Region Syddanmark for at tage dialogen om, hvordan man kan fjerne mobilhuller.

Teleindustrien har afsat 6 - 6,5 mia. kr. til investeringer i mobilnettet over de næste tre år.

Alternative løsninger
Flere gav på mødet udtryk for, at vi bliver nødt til at tænke i alternative løsninger for udkantsdanmark.

Det kan godt være, at roaming (netdeling mellem teleselskaberne) ikke dur ud fra et konkurrencemæssigt synspunkt for hele Danmark, men det aspekt er ligegyldigt i de områder, hvor vi mangler mobildækning og konkurrence, lød det fx fra Fanø Kommunes repræsentant på mødet.

Se også

Andre kommuner henviste til, at hjemmehjælpere ville få en nemmere hverdag, hvis mobilhuller blev dækket ind af det selskab, der havde en  antenne i området.

”Vores indsats i de vestjyske landsbyer for at skabe vækst og arbejdspladser er ligegyldig, hvis mobil- og bredbåndsforbindelser ikke er på plads. Det er en stor opgave med udfordringer, som vi har foran os,” sagde formand for Plan- og Miljøudvalget i Esbjerg, John Snedker (S).

God dialog
De ca. 50 fremmødte havde en god dialog om, hvad man skal være opmærksom på for at blive bedre til at samarbejde om at lukke mobilhuller.

Se også

Chefkonsulent Anni Kær Pedersen fra KL, der sammen med regionerne og Telekommunikationsindustrien har stået for at forberede og tilrettelægge møderne, var yderst tilfreds:

”Dialogmødet gav inspiration til det videre arbejde både for kommuner, for telebranchen og for Erhvervsstyrelsen. Jeg håber, at der blev lavet mange aftaler om den videre dialog om helt konkrete udfordringer i kommunerne ved de cafe-møder, hvor selskaberne Telenor, Telia, TDC og 3 indbød til dialog med det enkelte selskab,” siger Anni Kær Pedersen. 

Andet møde ud af fem
Mødet tirsdag aften i Esbjerg var det andet i en serie af fem dialogmøder – et i hver region.

Der er tidligere holdt et tilsvarende møde i Region Midtjylland, og senere på året følger dialogmøder i de resterende tre regioner.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes