Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

21.06.12 11:07

Byernes klasselokaler bugner

Byernes klasselokaler bugner
Det er i de store byer, at der sidder flest elever i klasselokalerne. Furesø og Gentofte topper med 22,8 elever per klasse, mens eleverne på Samsø har god plads. Her er der kun 11,4 elever per klasse.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at kommunerne i hovedstadsområdet i 2011 havde det højeste gennemsnitlige antal elever per klasse i grundskolen.

Se også

I Furesø og Gentofte kommuner var der i gennemsnit 22,8 elever i klasserne. Herefter kommer Rødovre Kommune med 22,6 elever på skolebænken og Helsingør på 22,2 elever. På den anden side af Storebælt topper Silkeborg med 21,5 elever og Vejle og Aarhus med 21,4 elever.

På øerne er der mest plads
På øerne er der mest plads i klasselokalerne. Færrest elever er der i klasserne på Samsø, hvor der kun er 11,4 elever pr. klasse. Herefter kommer Ærø med 13,6 elever.

I det hele taget er de laveste klassekvotienter at finde i kommunerne i de tyndt befolkede områder. Kommuner i både Syd -, Vest og Nordvestjylland samt Sydfyn, Lolland og Nordvestsjælland har relativt lave klassekvotienter.

Se også

Stigende landsgennemsnit
Tallene fra Danmarks Statistik viser, at landsgennemsnittet for antal elever i klasserne i både folkeskolerne og de frie grundskoler er stigende. Sammenlagt så var der for de to skoletyper 19,7 elever i klasserne i 2009, mens tallet i 2011 lå på 20,3 elever per klasse.

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes