Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

09.08.12 12:24

De Radikale vil gøre det nemmere at være transseksuel

De Radikale vil gøre det nemmere at være transseksuel
De Radikale er klar med et udspil, som indeholder kønsneutrale pas og cpr-numre og ret til, at mænd kan vælge pigenavne.

I dag skal man skifte køn for at få et nyt cpr-nummer, og som mand skal man have en godkendelse fra sexologisk klinik for at tage et pigenavn og få et x i passet. Men det skal i fremtiden gøres nemmere, mener De Radikale.

”Transpersoner, som ikke skifter køn, oplever det ofte som om et problem, at deres cpr-nummer afslører deres biologiske køn, for det er ikke det køn, de føler sig som”, siger partiets ligestillingsordfører Sofie Carsten Nielsen til Politiken.

Hun mener, at cpr-nummeret skal være kønsneutralt, ligesom man frit skal kunne vælge et navn af modsat køn. Tillige skal der indføres kønsneutrale pas. Alternativt skal det være muligt at få et X i sit pas uden som i dag at have en erklæring fra en sexologisk klinik.

Venstre kritisk
Formanden for Trans-Danmark er begejstret og mener, at forslaget vil indfri mange af de ønsker, som foreningen har. Forslaget møder også opbakning fra de to andre regeringspartier og Liberal Alliance. Enhedslisten har tidligere udtalt sig positivt om lignende tiltag, men Venstre forholder sig mere afventende:

”Vi har liberaliseret navneloven ad flere omgange, da vi havde regeringsmagten, men vi mener sådan set fortsat, at der er god grund til, at der er forskel på drenge- og pigenavne,” siger politisk partiets politiske ordfører Ellen Trane Nørby til Politiken.

Hun vil dog gerne være med til, at det bliver muligt at få et kønsneutralt slutciffer i sit cpr-nummer. Men kun hvis man har en erklæring fra den relevante myndighed. I dette tilfælde en sexologisk klinik.    

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes